Samsung amână producţia de chipseturi pe 3nm cu cel puţin un an

07 04. 2020, 15:53

La fel ca majoritatea producătorilor smartphone, Samsung resimte din plin impactul economic al restricţiilor de carantină impuse pentru a limita propagarea pandemiei de coronavirus, compania sud-coreeană fiind deja nevoită să facă ajustări pe termen lung ale prognozelor de venituri şi planurile de viitor.

COVID-19 a obligat deja Samsung să-şi închidă mai toate magazinele fizice, dar şi fabricile responsabile cu producţia smartphone şi alte dispozitive electronice.

Anticipând cerere tot mai redusă la nivelul industriei, Samsung a decis să-şi ajusteze în consecinţă ambiţiile de viitor, amânând începerea producţiei de masă pentru microprocesoare cu tehnologie de fabricaţie pe 3nm până cel mai devreme anul 2022. Asta se traduce într-o încetinire a aportului de inovaţie la nivelul întregii industrie, producătorii smartphone trebuind să lucreze mai mult timp cu tehnologiile deja existente.

Samsung plănuia iniţial să demareze producţia de serie pentru chip-uri pe 3nm până în anul 2021, punând presiune pe rivalul TSMC

Citeşte continuarea pe Go4it!