Home » Lumea digitală » Word a primit o nouă funcție

Word a primit o nouă funcție

Word a primit o nouă funcție
Microsoft a lansat un serviciu de transcriere pentru versiunea sa online a Word.
Publicat: 31.08.2020

Microsoft a lansat un serviciu de transcriere pentru versiunea sa online a Word.

Funcția de transcrierea din Word permite utilizatorilor să înregistreze conversații în direct cu mai multe boxe sau să încarce fișiere audio sau chiar înregistrate. Transcrierea conversațiilor are loc în fundal și este destul de rapidă. Înregistrările pot fi realizate cu ajutorul unui microfon de laptop integrat sau prin ieșirea audio. În ceea ce privește materialul preînregistrat este necesară o perioadă mai lungă de transcriere, notează Tech Xplore.

Textul transcris rulează pe partea dreaptă a unui document Word, iar fragmentele pot fi introduse în document cu un simplu clic. Transcrierea pentru Word distinge o voce de alta și etichetează fiecare fragment după vorbitor. Toate segmentele transcrise sunt marcate cronologic, ceea ce îl face deosebit de convenabil pentru reporterii care intervievează un subiect sau elevii care înregistrează un profesor pentru a localiza rapid și ușor punctele importante din timpul unui curs.

„Transcrierea dvs. va apărea alături de documentul Word, împreună cu înregistrarea, care vă permite să folosiți transcrierea pentru a crea conținut excelent în modul cel mai potrivit pentru dvs. Dacă vă doriți să extrageți citatul perfect dintr-un interviu pentru a susține ideea principală a poveștii pe care o spuneți, trebuie doar să faceți click pe pictograma plus pe orice linie a transcrierii și citatul va fi introdus”, explică Dan Parish, manager al Microsoft.

Unde va fi disponibilă această funcție?

Transcrierea conversațiilor este disponibilă în prezent numai pentru abonații Microsoft 365 utilizând versiunea online a Word. Un abonament anual pentru versiunea pentru un singur utilizator a Microsoft 365 este de 69,99 dolari, în timp ce pachetul pentru familii ajunge la 99,99 dolari. Microsoft își propune să facă noua caracteristică disponibilă pe telefoane și tablete înainte de 2021. Nu au menționate planuri de includere a funcției în aplicațiile pentru desktop.

Microsoft a prezentat și o nouă funcție de dictare care le oferă utilizatorilor un control asupra editării și formatării textului . Utilizatorii pot spune acum comenzile necesare pentru îngroșarea textului sau chiar pentru numerotarea unei liste.  Această funcție este posibilă capacității algoritmului de a înțelege limbajul natural, cel pe care îl folosim în conversațiile verbale.

Transcrierea din Word concurează cu populara aplicație Otter, care oferă un serviciu de transcriere în timp real cu note, audio și imagini care pot fi căutate. O versiune limitată este gratuită, în timp ce funcțiile mai avansate sunt incluse în abonamentele lunare. Timpul maxim al Otter pentru fișierele audio încărcate este de 10 ore lunar, de două ori mai mare decât cel al Word-ului.

Citește și:

Microsoft Excel are probleme cu numele genelor. Oamenii de știință trebuie să le redenumească

Microsoft, acuzată  că vrea să elimine concurenţa pentru un produs căutat în pandemie

De când renunță Microsoft la suportul tehnic oferit pentru Internet Explorer

Microsoft va lansa Surface Duo, rivalul lui Galaxy Fold. Are două ecrane articulate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase