Home » Lumea digitală » Unul dintre puținele beneficii ale pandemiei: Lumea a fost cu adevărat mai silențioasă

Unul dintre puținele beneficii ale pandemiei: Lumea a fost cu adevărat mai silențioasă

Unul dintre puținele beneficii ale pandemiei: Lumea a fost cu adevărat mai silențioasă
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 18.10.2020

Pandemia de coronavirus a afectat atât de mulți oameni în nenumărate feluri, însă din când în când mai avem parte și de vești bune. Un beneficiu al distanțării sociale și restricțiilor de călătorie este că am fost expuși la mult mai puțin zgomot ambiental.

Cercetătorii au analizat datele colectate de la propietarii a 5.894 de proprietari de ceasuri și telefoane inteligente de la Apple, care au acoperit mai mult de jumătate de milion de niveluri de zgomot în total, înainte și după începutul pandemiei de COVID-19. Nivelurile zilnice de zgomot au fost cu aproape 3 decibeli mai scăzute în martie și aprilie, în comparație cu lunile ianuarie și februarie.

Oricare au fost efectele virusului și reacțiile noastre, aceasta este o concluzie pozitivă pentru urechile noastre. Expunerea cronică la zgomot este asociată cu pierderea auzului, boli cardiovasculare și alte probleme de sănătate.

Reducerea zgomotului poate avea un efect uriaș asupra sănătății

„Asta reprezintă o reducere imensă în ceea ce privește expunerea și ar putea avea un efect uriaș asupra sănătății generale a oamenilor. Analiza demonstrează eficiența folosirii zilnice a dispozitivelor digitale pentru evaluarea comportamentelor de zi cu zi”, a explicat Rick Neitzel, de la Universitatea din Michigan.

Inițial, cea mai mare reducere în expunerea la zgomot a fost înregistrată în weekenduri, însă pe măsură ce oamenii au început să lucreze mai mult de acasă, nivelul a scăzut și mai mult. De asemenea, odată ce orașele și țările au intrat în carantine diferența între weekenduri și zilele lucrătoare s-a diminuat și mai mult.

Monitorizarea zgomotului, mai personală și mai specifică

Rezultatele provin de la Michigan Public Health Apple Hearing Study. Un avantaj cheie al folosirii dispozitivelor și telefoanelor inteligente este că monitorizarea este foarte personală și specifică, precum și pentru că este o analiză mai bună a expunerii individului la zgomot decât senzorii pentru zgomot instalați în spațiile publice, potrivit Science Alert.

Noi versiuni ale ceasurilor inteligente de la Apple și a iPhone-urilor vin cu aplicații de măsurare a zgomotului deja instalate, dispozitivele fiind capabile să avertizeze utilizatorii dacă sunt expuși la niveluri nesigure de zgomot pentru o perioadă îndelungată de timp.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un studiu a arătat pentru prima oară că anticorpii de COVID-19 pot rezista în corp cel puțin trei luni după infectare

Starea noastră de sănătate depinde de materialul genetic, dar și de mediul în care trăim

Un studiu în laborator a demonstrat că virusul SARS-CoV-2 poate rezista timp de 28 de zile pe unele suprafețe

Germanii, deranjaţi că nu pot să doarmă din cauza zgomotelor făcute de arici în sezonul de împerechere – VIDEO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase