Home » Lumea digitală » 5 device-uri indispensabile în zilele noastre

5 device-uri indispensabile în zilele noastre

5 device-uri indispensabile în zilele noastre
Publicat: 29.10.2020

O zi în care ți-ai uitat telefonul acasă, în mod cert nu are cum să debuteze în cel mai fericit mod! În fiecare moment suntem interconectați, comunicăm cu prietenii sau familia, cu partenerii de business și avem acces la un flux de informație mai bogat decât putem procesa.

Putem lucra de oriunde, iar distracția e mereu la îndemână. Toate acestea sunt posibile grație evoluției tehnologiei și device-urilor care au devenit parte a vieții de zi cu zi. Aceasta cu atât mai mult cu cât unele gadgeturi foarte bune pot fi achiziționate de oricine la prețuri extrem de accesibile. Să descoperim 5 device-uri indispensabile, fără de care viețile noastre ar pierde un procent important din gradul de confort, dar și din distracție.

  1. Bineînțeles, topul acestora este condus detașat de smartphone. Nu ne putem imagina viața fără un astfel de device, care și-a depășit de multă vreme scopul pentru care a fost creat. Folosim astăzi telefoanele nu doar pentru a vorbi sau a trimite mesaje, ci pentru a ține legătura pe site-uri de socializare cu prietenii, pentru a ne promova afacerea, a localiza o destinație și chiar pentru a deveni mai eficienți în munca de la birou. Multiplele aplicații existente și dezvoltarea tehnologiei permit folosirea unui smartphone în cele mai variate moduri: de la aplicațiile care ne amintesc să bem suficientă apă sau să facem sport, până la cele care ne monitorizează eficiența la slujbă sau ne gestionează email-urile primite. Iar dacă unele dintre aplicațiile telefonului ne ajută să știm în orice clipă ce face copilul și cu cine intră în contact, ce ne-am putea dori mai mult?

  2. Tableta sau laptopul nu mai sunt de multă vreme produse de lux, ci device-uri absolut necesare în viața de zi cu zi. Folosim laptopul sau tableta pentru muncă, dar și pentru jocuri, pentru a urmări filme, a stoca fotografii sau pentru accesarea rețelelor sociale. Mai mult, evoluția evenimentelor în societate ne demonstrează utilitatea acestor device-uri. Pandemia de coronavirus a scos în evidență necesitatea existenței unei tablete pentru fiecare copil de școală. Lipsa unor astfel de dotări îngrădește accesul la educație astfel încât, alături de smartphone, tableta a devenit un device necesar azi pentru oricine dorește să se instruiască.

  3. Ceasurile de mână au depășit și ele etapa când tot ce puteau să facă era să ne arate ora exactă. Unele dintre ceasurile inteligente pentru copii se pot conecta astăzi până la 24 de sateliți pentru a-l localiza exact pe cel mic, poate efectua apeluri și primi mesaje text și vocale. Un ceas inteligent ne monitorizează calitatea somnului, verifică nivelul de stres, este monitor cardiac și multe altele.

  4. Căștile Wireless sunt device-uri foarte practice, care oferă libertate de mișcare și absolut tot confortul în utilizare. Fie că le folosești ca să asculți muzică sau pentru convorbiri telefonice, poți beneficia (în funcție de model) de diferite avantaje: sunet HD, 3D Surround Sound sau Noise Reduction.

  5. Fie că sunt pentru smartphone sau alte platforme de gaming, jocurile video sunt un device indispensabil în zilele noastre. Jocurile video reprezintă mai mult decât o industrie înfloritoare a divertismentului. Potrivit Business Insider, acestea au remodelat modul de interacțiune cu lumea. Iar dacă ținem cont de faptul că la nivel global există peste 2 miliarde de jucători, iar comunitatea fără frontiere a gamerilor crește constant realizăm pe deplin proporțiile fenomenului.

Acestea sunt doar 5 dintre device-uri indispensabile în zilele noastre. Însă evoluția rapidă a tehnologiilor de acest tip face ca situația să fie într-o permanentă mișcare astfel încât tot ce ne rămâne de făcut este să rămânem în permanență conectați.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase