Home » Lumea digitală » Facebook lansează „biroul viitorului”. Cum funcţionează noua aplicație

Facebook lansează „biroul viitorului”. Cum funcţionează noua aplicație

Facebook lansează „biroul viitorului”. Cum funcţionează noua aplicație
Sursa foto: Horizon Workrooms via Youtube
Publicat: 24.08.2021

În această săptămână, Facebook a invitat mai mulţi jurnalişti din presa internaţională la „biroul viitorului”. În loc să participe în persoană sau prin aplicaţii video de tip Zoom, reporterii au folosit avataruri digitale pentru a participa la primul eveniment media al companiei desfăşurat în realitate virtuală.

Evenimentul a marcat lansarea Horizon Workrooms, o nouă aplicaţie gratuită Facebook concepută pentru a permite angajaţilor să lucreze împreună într-un birou comun, virtual.

Aplicaţia poate proiecta computerul din viaţa reală al unui utilizator în această lume, vizualizată cu ajutorul ochelarilor de realitate virtuală Oculus de la Facebook, permiţând angajaţilor să stea cu colegii, să discute şi să îşi prezinte ideiile pe celebrele whiteboard-uri, dar care de acestă dată sunt virtuale.

Deşi nu există holograme în sălile de lucru, utilizatorii pot personaliza avatare – cu diferite coafuri şi elemente de îmbrăcăminte pentru a crea o versiune digitală cât mai apropriată de înfăţisarea din lumea reală, potrivit Mediafax.

De ce depinde succesul proiectului?

Lansarea aplicaţiei este doar o mică parte din proiectul mai amplu al directorului executiv Facebook, Mark Zuckerberg, care îşi propune să construiască un spaţiu digital captivant, locuit de avatari, cunoscut sub numele de Metavers în care oamenii pot socializa, dar şi lucra.

Succesul proiectului depinde în mare măsură şi de modul cum compania va gestiona aspectele de confidenţialitate. Facebook va avea de răspus la o întrebare scurtă dar foarte importantă pentru utilizatori: Poate garanta utilizatorilor că ce se vorbeşte şi se vede în biroul virtual va rămâne în birou virtual?

Facebook a dat asigurări că nu va accesa imaginile mediului fizic al unui utilizator, care sunt procesate local pe ochelarii VR. Conţinutul audio al întâlnirilor este totuşi procesat pe serverele Facebook, dar compania spune că nu va stoca aceste date.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase