Home » Știință » Elon Musk a dezvăluit când ar putea Neuralink să implanteze cipuri în creieri umani

Elon Musk a dezvăluit când ar putea Neuralink să implanteze cipuri în creieri umani

Publicat: 12.12.2021

Elon Musk, co-fondatorul Neuralink, a dezvăluit planurile companiei de neurotehnologie de a implanta cipuri în creierul oamenilor chiar de anul viitor.

Musk a făcut anunțul recent în timpul unui interviu în care a fost întrebat de obiectivele Neuralink pentru anul 2022. Miliardarul a făcut referire și la succesul companiei în implantarea neurocipurilor în creierul maimuțelor.

„Sperăm să reușim asta cu primii oameni, care vor fi persoane cu leziuni ale măduvei spinării precum pacienți tetraplegici și cvadriplegici, anul viitor. Așteptăm aprobarea de la FDA”, a declarat Musk.

„Progresul va accelera atunci când vom avea dispozitive în oameni anul viitor”

De asemenea, Musk a reiterat obiectivele Neuralink pe o rețea de socializare online, scriind într-o postare că „progresul va accelera atunci când vom avea dispozitive în oameni (este greu să porți conversații nuanțate cu maimuțe) anul viitor”.

Deși planurile ar putea părea ambițioase la prima vedere, îndeplinirea acestora ar reprezenta de fapt o amânare față de planurile originale ale lui Musk, scrie Futurism.

În 2019, miliardarul a spus că spera ca studiile umane să înceapă până la mijlocul anului 2020. Desigur, planurile sale au fost afectate de o pandemie. Cu toate acestea, în luna februarie a acestui an, Musk a mai scris pe social media că Neuralink „ar putea să desfășoare studii umane mai târziu” în 2021, dar asta nu s-a mai întâmplat.

Neuralink pare să fi rămas în urmă

Este total caracteristic pentru Elon Musk să rateze termeni limită auto-impuși pentru fiecare companie în care acesta este implicat. Așadar, mai bine să nu ne facem iluzii că Neuralink va efectua studii umane anul viitor.

Totodată, Neuralink pare să fi rămas în urmă în ultima perioadă. Companii de neurotehnologie rivale i-au luat-o înainte cu studiile umane. De asemenea, nu ajută deloc faptul că unul dintre fondatorii săi a plecat de la companie în mod misterios și a pus bazele unei noi initiative de neurotehnologie.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Neuralink a dezvăluit o filmare care arată o maimuță cu cip în creier în timp ce joacă jocuri video

Un expert susține că Neuralink ne-ar putea vinde gândurile cele mai intime oricui plătește mai mult

Un start-up i-a luat-o înainte lui Elon Musk. Implantul neural mai puțin invaziv decât cel al companiei Neuralink

Cum le vorbește Elon Musk angajaților săi de la Tesla? Emailuri scrise de miliardar au ajuns în presă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase