Home » Lumea digitală » Un start-up lucrează la tehnologia prin care să muncești în timp ce visezi

Un start-up lucrează la tehnologia prin care să muncești în timp ce visezi

Publicat: 06.12.2023

Dacă ești mereu cu gândul la muncă, start-upul tehnologic Prophetic oferă un dispozitiv neobișnuit care, se presupune, îți permite muncești în timp ce visezi.

Denumit „Halo”, dispozitivul care te ajută să muncești în timp ce visezi este asemănător unei bentițe, despre care Prophetic susține că are capacitatea de a induce vise lucide, genul de vise în care sunteți conștient că visați și, astfel, potențial capabili să preluați controlul.

Aceste vise pot deveni experiențe memorabile, dacă nu chiar schimbătoare de viață pentru unii. Dar în loc să vă irosiți timpul și puterea visului explorând subconștientul, Prophetic vrea să preluați controlul viselor lucide și să încercați să fiți productivi în ele.

Îți dorești să muncești în timp ce visezi? Acest dispozitiv ar putea fi pentru tine!

Puteți să exersezi discursuri, să rezolvați probleme de matematică sau să vă imaginați finalul eluziv al romanului pe care încercați să-l scrieți; ați putea face potențial orice. Până la urmă, „factorul limitativ este imaginația fiecăruia”, a spus Eric Wollberg, fondator și CEO al Prophetic, citat de Futurism.

Aparatul este proiectat de Afshin Mehin, același individ responsabil pentru implantul cerebral Neuralink N1. Dispozitivul funcționează eliberând pulsuri concentrate de unde cu ultrasunete direct într-o regiune a creierului asociată cu visele lucide. De asemenea, tehnologia vizează regiunile implicate în procesele de luare a deciziilor, astfel încât atunci când este indusă o stare lucidă, veți avea șanse mai bune de a o controla.

„Controlul este ceea ce căutăm”, a spus Wollberg.

O tehnologie care încă nu este înțeleasă pe deplin

Dar unii experți nu sunt atât de siguri în ceea ce privește banda Halo. „Nu este atât de simplu”, a declarat Antonio Zadra, profesor de psihologie la Universitatea din Montreal (Canada).

Știința nu este clară cu privire la faptul dacă această formă de tehnologie, cunoscută sub numele de ultrasunete concentrate transcraniene (TUS), este efectivă în inducerea viselor lucide.

Chiar dacă este, există și alte inconveniente. Zadra a spus că cei care folosesc tehnologia de vis lucid tind să uite că visează sau să fie prea entuziasmați și să se trezească. Nu există nici o garanție că veți putea controla un vis, iar chiar și profesioniștii în visele lucide au dificultăți în a realiza acest lucru în mod regulat. Aceasta este o abilitate care trebuie învățată și șlefuită.

Wollberg susține că unele studii au arătat că stimularea suplimentară a creierului furnizată de tehnologia TUS îmbunătățește capacitatea oamenilor de a controla visele și susține că compania așteaptă date suplimentare anul viitor care îi vor ajuta pe cercetătorii să ajusteze mai precis frecvențele ultrasunetelor necesare.

Oricum, dacă utilizarea viselor pentru a obține o productivitate suplimentară nu sună ca un coșmar, Wollberg spune că vă puteți aștepta ca dispozitivele Halo să ajungă pe rafturi undeva în 2025, costând între 1.500 și 2.000 de dolari fiecare.

Vă recomandăm să citiți și:

Un bărbat a aplicat la 5.000 de joburi folosind Inteligența Artificială. Câte interviuri a obținut?

Rețelele mobile, mai eficiente cu Inteligența Artificială

Inteligența Artificială prezice viitorul Inteligenței Artificiale

Ce se întâmplă după moarte cu toate informațiile pe care oamenii le-au publicat pe Internet?

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase