Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce trebuie să faci pentru a deveni astronaut?

Ce trebuie să faci pentru a deveni astronaut?

Ce trebuie să faci pentru a deveni astronaut?
Publicat: 27.08.2017
Foarte mulţi copii îşi doresc să devină astronauţi, iar cum merg lucrurile în prezent, cu un interes din ce în ce mai mare pentru explorarea spaţială, aceştia vor avea multe şanse (sau cel puţin mai multe, spre deosebire de generaţiile din trecut) de a deveni ceea ce îşi doresc.

Ce implică totuşi meseria de astronaut, cea mai neobişnuită profesie din lume?

Cerinţele minime ale NASA sunt studiile de licenţă terminate într-un domeniu tehnic şi promovarea unei examinări fizice. Totuşi, doar 120 dintr-un record de 18.300 de aplicanţi au fost chemaţi la interviu anul trecut, scrie Curiosity.

Astfel, în afară de cerinţele minime, mai sunt necesare şi alte calităţi care scot în evidenţă acel număr mic de indivizi apţi pentru călătoriile în spaţiu.

Anne Roemer, manager NASA la resurse umane, şi Shannon Walker, astronaut NASA, au precizat că „avem astronauţi de diverse formări: veterinari, oceanografi, piloţi militari de teste, doctori etc.”. De asemenea, „experienţa după obţinerea diplomei este la fel de importantă”, adaugă acestea.

Roemer menţionează şi că „NASA caută oameni care nu sunt calificaţi doar într-un anumit domeniu, ci oameni care au o varietate de aptitudini şi interese. Avem nevoie de oameni care au mai multe aptitudini”.

Trecând prin cinci cicluri de aplicare înainte de a fi acceptată, Walker a adăugat că „dacă nu reuşeşti din prima, mai încearcă. Am ajuns la interviu de fiecare dată. Nu contează de câte ori aplici. Fiecare selecţie caută alte aptitudini”.

Curajul, carisma, condiţia fizică bună, ambiţia, răbdarea şi simţul umorului sunt doar câteva dintre calităţile pe care le caută NASA la un astronaut.

Tom Jones, un fost astronaut NASA, a precizat că „te analizează timp de o oră pentru a-şi da seama dacă eşti o persoană cu care ei şi alţii ar lucra”.

O personalitate plăcută este doar unul dintre multele aspecte. Altul important este cunoaşterea limbii ruse. Astronautul canadian David Saint-Jacques a precizat că „dacă este o urgenţă şi are loc o discuţie în limba rusă în staţie, trebuie să înţelegi ce se întâmplă şi să fii util într-o astfel de situaţie”.

Multe dintre aceste calităţi durează ani pentru a fi cultivate, de aceea este important să începi devreme. De asemenea, aşa cum am menţionat la începutul articolului, aceasta este o „meserie de viitor”, explorarea spaţială primind din ce în ce mai multă atenţie din partea statelor şi a marilor companii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un astronaut NASA a votat din spaţiu

Am putea supravieţui în spaţiul cosmic fără costum de astronaut?

Cum arată o “plimbare” în spaţiu a unui astronaut de pe ISS?

De ce în Rusia se foloseşte denumirea de cosmonaut şi în Statele Unite ale Americii cea de astronaut?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase