Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Cât de mult durează să legi o prietenie?

Cât de mult durează să legi o prietenie?

Cât de mult durează să legi o prietenie?
Publicat: 14.04.2018
Conform unui nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Kansas, Statele Unite, durează mai mult de 200 de ore pentru a-ţi face un prieten bun. Acest timp trebuie să fie destinat activităţilor recreaţionale, întrucât timpul petrecut cu colegii de muncă nu contează atât de mult.

„Trebuie să investeşti timp. Nu poţi pocni din degete şi să îţi faci un prieten. Menţinerea unei relaţii strânse este cea mai importantă lucrare din viaţa noastră – mulţi oameni pe patul de moarte sunt de acord”, a precizat Jeffrey Hall, autorul principal al studiului.

Aşa cum a fost relatat în publicaţia Journal of Social and Personal Relationships, cercetătorii au creat un chestionar online care putea indica apropierea prieteniilor. În prima parte a studiului, Hall a analizat răspunsurile a 355 de participanţi adulţi care au precizat că s-au mutat în ultimele şase luni şi căutau noi prieteni în noile lor case, scrie Futurity.

Hall i-a întrebat în cadrul chestionarului să se gândească la cineva pe care au întâlnit de când s-au mutat şi să descrie cum a evoluat relaţia în funcţie de gradul de apropiere al prieteniei, orele petrecute împreună şi tipurile de activităţi. Apoi a întrebat participanţii să evalueze relaţiile în funcţie de grad: cunoştinţe, amic, prieten şi prieten bun. Folosind aceste informaţii, Hall a estimat numărul de ore care le-ar lua oamenilor să înceapă tranziţia de la un nivel de prietenie la altul.

În a doua parte, au fost întărite rezultatele primei părţi. Hall a chestionat 112 de studenţi în anul I care s-au mutat recent în Lawrence, Kansas. I-a întrebat despre doi oameni pe care i-a întâlnit de la începutul şcolii şi apoi, după patru şi şapte săptămâni, i-a întrebat din nou pentru a vedea cum au progresat relaţiile.

Combinând rezultatele ambelor analize, a estimat că este nevoie de 40-60 de ore pentru a-ţi face un amic, 80-100 de ore pentru tranziţia la prieten şi mai mult de 200 de ore pentru a deveni prieteni buni.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce femeile şi bărbaţii nu pot fi simpli prieteni

Creierul îţi poate dezvălui care îţi sunt prietenii

Bărbaţii căsătoriţi sunt mai lipsiţi de prieteni apropiaţi decât cei necăsătoriţi

Viaţa unei femei cu identitate dublă poate fi distrusă de Facebook: deşi are un cont curat, pentru familie şi prieteni, reţeaua de socializare ştie cu ce se ocupă de fapt

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase