Home » Natură » Premieră mondială realizată de Noua Zeelandă: exterminarea tuturor speciilor de pradători de import

Premieră mondială realizată de Noua Zeelandă: exterminarea tuturor speciilor de pradători de import

Premieră mondială realizată de Noua Zeelandă: exterminarea tuturor speciilor de pradători de import
Publicat: 26.07.2016
Oposumii, şobolanii şi herminele vor fi ucise în primul proiect mondial de exterminare a speciilor prădătoare introdus de Noua Zeelandă.

Guvernul din Noua Zeelandă a anunţat ”primul proiect mondial” de a elibera insula de prădători până în 2050.

Primul ministru John Key a anunţat luni că aceste specii, care au fost introduse de europeni, ucid anual 25 de milioane de păsări indigene din Noua Zeelandă, inclusiv Kiwi, specie din care au rămas mai puţin de 70.000 de exemplare.

Guvernul a estimat costul acestui program la 1,76 miliarde lire sterline pe an.

„Ambiţia noastră este ca până în 2050 fiecare parte din Noua Zeelandă să fie complet liberă de şobolani, hermine şi oposumi. Este cel mai ambiţios proiect conservaţionist din lume dar, dacă lucrăm împreună, ca ţară, îl putem realiza”, a afirmat premierul John Key.

Profesorul Mick Clout, de la Universitatea din Auckland, a aratat că cea mai mare provocare o vor reprezenta şobolanii şi şoarecii din zonele urbane. Exterminarea oposumului va fi mai uşoară, deoarece se înmulţeste doar o dată pe an şi există deja metode eficiente de control a populaţiilor.

Metodele existente de combatere a dăunătorilor în Noua Zeelandă includ utilizarea controversată şi pe scară largă a 1080 picături de otravă aeriene, capcane la sol şi prinderea oposumilor de către vânători  (blana de oposum a devenit o industrie dinamică în Noua Zeelandă şi este utilizată pentru îmbrăcămintea de iarnă).

Sursa: The Guardian
 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase