Home » Natură » O nouă specie de păianjen descoperită în India, denumită după un personaj din filmul „Harry Potter”

O nouă specie de păianjen descoperită în India, denumită după un personaj din filmul „Harry Potter”

Publicat: 16.12.2016
O nouă specie de păianjen descoperită de Javed Ahmed, Rajashree Khalap şi Sumukha J. N., în pădurile din India, a fost denumită “Eriovixia gryffindori”, după numele pălăriei de la şcoala de vrăjitorie Hogwarts din seria romanelor de succes “Harry Potter”, potrivit nerdist.com.

Când Harry şi Ron au ascultat sfatul lui Hagrid de a “urmări păianjenii” în volumul “Harry Potter and the Chamber of Secrets/ Harry Potter şi camera secretelor”, aceştia s-au găsit în centrul unui coşmar arahnofob când Acromantula Aragog şi puii săi au pornit să-i vâneze pe tinerii vrăjitori.

Oricât de înspăimântător ar fi acest episod, în lumea reală păianjenii sunt mai interesanţi ca specimene şi nu atât de periculoşi şi de mortali pe cât sunt percepuţi. Astfel, o nouă specie de păianjen descoperită de Javed Ahmed, Rajashree Khalap şi Sumukha J. N. a fost denumită “Eriovixia gryffindori”, după numele pălăriei de la şcoala de vrăjitorie Hogwarts care sorta studenţii într-una din cele patru case.

E. gryffindori nu trăieşte în Pădurea Interzisă; “o nouă specie de arahnidă care imita frunzele uscate” a fost găsită în pădurile unice Kans din Ghats, Karnataka, India”, potrivit descrierii publicate în Indian Journal of Arachnology.

Păianjenul cu formă unică îşi revendică numele de la obiectul magic din roman, pălăria de sortare, deţinută de vrăjitorul medieval Godric Gryffindor, unul din cei patru fondatori ai Scolii de Magie şi Vrăjitorie Hogwarts – univers imaginat de J. K. Rowling în faimoasele serii de cărţi despre băiatul-vrăjitor Harry Potter.

Oricât de interesant ar fi numele speciei de păianjen, trăsăturile fizice şi comportamanetale ale acesteia sunt uimitoare. Membrii genului ”sunt caracterizaţi prin prezenţa unei carapace păroase, a unui abdomen sub-triunghiular şi a unui posterior îngust, cu sau fără un apendice caudal”, cu alte cuvinte, o carapace aproape triunghiulară acoperită de peri moi, care se poate termina sau nu într-o coadă. Aceşti păianjeni nocturni „se refugiază şi imită frunzele uscate în timpul zilei”, cel mai probabil pentru a se proteja de prădători.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase