Home » Natură » Cea mai mare pasăre din istorie. Era mai mare decât un cal şi cântărea 650 de kilograme

Cea mai mare pasăre din istorie. Era mai mare decât un cal şi cântărea 650 de kilograme

Publicat: 04.02.2017
Cu o înălţime de trei metri şi o greutate de 650 de kilograme, Dromornis este o specie a păsărilor preistorice gigantice.

Dromornis aparţine familiei Dromornithidae de păsări gigant care au trăit acum 8 milioane de ani. În acele vremuri, Australia s-a separat de blocul continental Gondwana. Tipic pentru animalele din Australia este faptul că ele au evoluat treptat, fiind complet izolate de animalele de pe alte continente, notează Vintage News.

Din cauza puţinelor fosile descoperite, D. australis adaugă  un gol temporal uriaş între cele două specii de Dromornis,  D. stirtoni ar fi putut aparţine în cele din urmă genului Bullockornis. Dromornis stirtoni avea în jur de trei metri înălţime şi cântărea aproximativ 650 de kilograme. Gâtul său era lung şi avea aripi sub formă de ciot. Păsările gigant erau mai înalte decât Aepyornis şi mai grele decât Moa.

Dromornis Stirtoni/ Wikimedia

Deşi Dromornis stirtoni avea picioare puternice, experţii consideră că nu a fost un bun alergător. Ciocul păsării era mare şi foarte puternic, unii cercetători susţinând  că ar fi fost un ierbivor. 

Masculii erau mult mai robuşti şi mai grei, decât femelele. Animalele ar fi trăit în zona subtropicală din Australia la sfârşitul Miocenului.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase