Prima pagină Natura

Câştigătorii competiţiei Nikon Small World: Frumuseţea lumii văzută prin microscop

Oana Bujor | 10.08.2017 | ● Vizualizări: 895
Credit: Teresa Zgoda/Nikon Small World     + zoom
Galerie foto (4)

Cu ajutorul microscopului, omenirea are puterea de a scoate la suprafaţă o nouă lume. Pentru a onora fotografiile micrscopice şi lumea pe care acestea o dezvăluie, concursul de fotografie Nikon Small World premiază anual cele mai uimitoare imagini.

Anul acesta, în competiţie au fost înscrise peste 2.000 de fotografii din întreaga lume, din acestea juriul a ales 20 de câştigători.  Imaginile au fost alese pe baza complexităţii, a subiectului, dar şi a frumuseţii. Conform Science Alert, imaginea clasată pe primul loc prezintă o structură de keratină din celula pielii umane.

Galerie foto

Imaginile uimitoare realizate cu ajutorul microscopului Imaginile uimitoare realizate cu ajutorul microscopului Imaginile uimitoare realizate cu ajutorul microscopului Imaginile uimitoare realizate cu ajutorul microscopuluiCredit: Dr. Bram van den Broek, Andriy Volkov, Dr. Kees Jalink, Dr. Nicole Schwarz şi Dr. Reinhard Windoffer/Nikon Small World
 
Pe locul al doilea se clasează imaginea care prezintă seminţele dintr-o păpădie. 
Credit: Dr. Havi Sarfaty/Nikon Small World
 
Iar pe locul al treilea se clasează o imagine ce aduce aminte de cunoscutul joc Pac-Man. Fotografia prezintă o colonie de alveuri volovox care se deschid.
 
Credit: Jean-Marc Babalian/Nikon Small World
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: