Home » Natură » Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, câştigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate

Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului, câştigător a două trofee la Gala Ariilor Protejate

Publicat: 08.12.2017
Geoparcul Dinozaurilor din Ţara Haţegului a fost preamiat în cadrul Galei Ariilor Protejate pentru proiectele realizate.

Proiectul ”Destinaţia Ecoturistică Ţara Haţegului – Retezat” a fost considerat cel mai bun la secţiunea Dezvoltarea Ecoturismului. Proiectul prezentat în competiţie s-a axat pe contribuţia Geoparcului în realizarea Destinaţiei Ecoturistice Ţara Haţegului – Retezat, una dintre cele patru ecodestinaţii din România recunoscute în mod oficial de Ministerul Turismului. 

Cel de-al doilea proiect care a obţinut recunoaştere în cadrul Galei a fost ”Călătoria lui Andi Andezit prin arii naturale protejate şi geoparcuri internaţionale”, premiat la secţiunea Promovarea ariei protejate. Proiectul a fost derulat de Geoparc şi Asociaţia Drag de Haţeg şi a urmărit promovarea sitului UNESCO Geoparcul Dinozaurilor Ţara Haţegului administrat de Universitatea din Bucureşti, atât în ţară cât şi în străinătate. Mascota Andi Andezit a vizitat până în prezent 30 de teritorii de pe 5 continente, dar şi destinaţiile de ecoturism din România, cu scopul de a face cunoscută tuturor povestea Geoparcului cu valorile sale unice la nivel mondial. De asemenea, o parte dintre poveştile teritoriilor naţionale şi internaţionale vizitate de simpatica mascotă au fost prezentate publicului, în Ţara Haţegului, la cea de a doua ediţie a evenimentului Ziua Vulcanilor desfăşurat vara aceasta, pe 24 august.   

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase