Home » Natură » Câte beneficii îţi poate aduce un animal de companie

Câte beneficii îţi poate aduce un animal de companie

Câte beneficii îţi poate aduce un animal de companie
Publicat: 06.03.2018
Mai mult ca sigur copilul tău îşi doreşte un animal de companie, iar tu nici măcar nu vrei să auzi de această altă responsabilitate. Te bântuie gândul că probabil casa va fi plină de păr de animal şi vei fi nevoită să ai grijă de încă un suflet.

Însă animalele de companie sunt o modalitate ideală de a-ţi învăţa copiii aspecte precum responsabilitatea şi empatia. De fapt, un animal de companie nu este nici pe departe o idee rea pentru micuţul tău – află şi de ce!

Animalele de companie oferă dragoste necondiţionată

Ele nu judecă şi reprezintă (în mod special pentru copiii singuratici) sau copiii care dezvoltă rivalitate fraternă sau suferinţă emoţională, un sprijin şi un confident de încredere. Un animal de companie poate alina, oferi sprijin şi poate asculta necazurile copilului.
Un animal de companie poate învăţa un copil că nu trebuie să-şi verse mânia asupra celor din jur
Unii copii devin agresori şi dacă nu dispun de un loc sigur pentru a-şi împărtăşi cele mai profunde emoţii, pot să le proiecteze asupra altor copii. Ca urmare a faptului că un animal de companie îşi va iubi stăpânul (în acest caz, copilul), indiferent de ceea ce va spune el, animalul va continua să reprezinte un confident şi un loc sigur în care să-şi transpună verbal temerile şi mânia.

Dobândirea empatiei cu ajutorul animalelor de companie

Grija pentru un animal de companie care este realmente dependent de tine te va învăţa să empatizezi. Copilul tău învaţă să citească nevoile animalului de companie: este înfometat? Are nevoie să iasă afară? Poate că animalul de companie este speriat de vânt, ploaie sau zăpadă şi trebuie să fie mângâiat. Mai mult decât atât, empatia este o abilitate care poate fi învăţată şi o abilitate care deseori le lipseşte copiilor mânioşi/agresori.

Citeşte continuarea pe CSID!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase