Home » Natură » ”Aurul verde”: Pakistanul a plantat sute de milioane de arbori pentru a stopa despădurirea

”Aurul verde”: Pakistanul a plantat sute de milioane de arbori pentru a stopa despădurirea

Publicat: 28.06.2018
Schimbarea este uriaşă, dealurile din regiunea Heroshah, anterior aride, sunt acum acoperite cu păduri. În nord-vestul Pakistanului, sute de milioane de arbori au fost plantaţi în lupta împotriva despăduririlor. Numai între anii 2015-2016, 16.000 de muncitori au plantat peste 900.000 de arbori de eucalipt.

„Anterior, era un teren arid. Acum au aur verde în mâini”, a declarat managerul pădurii Pervaiz Manan. AFP notează că noii arbori vor revigora peisajul, vor preveni eroziunea, vor scădea riscul de inundaţii şi vor creşte şansele de precipitaţii, susţine Manan. 

Locuitorii din zonă văd acţiunea ca pe o influenţă pozitivă asupra economiei. „Acum dealurile noastre sunt folositoare. Este un beneficiu uriaş pentru noi”, a afirmat şoferul Ajbir Shah. În zona nordică, majoritatea pajiştilor au fost distruse de talibanii pakistanezi ce au ocupat zona între 2006-2009. Însă acum sunt acoperite de pini. 

Plantaţiile Heroshah şi Swat fac parte din programul „Tsunamiul de un miliard de arbori”, prin care au fost plantaţi 300 de milioane de arbori din 42 de specii. Alte 150 de milioane de plante au fost oferite proprietarilor de terenuri. Prin intermediul reglementărilor drastice de regenerare, au fost plantaţi în total 730 de milioane de arbori. În total, managerul proiectului doreşte să ajungă la 1,06 miliarde de arbori. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase