Home » Natură » Fosila unui gigant ce a trăit pe Pământ în urmă cu 10.000 de ani a fost „capturată” de un grup de pescari

Fosila unui gigant ce a trăit pe Pământ în urmă cu 10.000 de ani a fost „capturată” de un grup de pescari

Fosila unui gigant ce a trăit pe Pământ în urmă cu 10.000 de ani a fost „capturată” de un grup de pescari
Publicat: 15.09.2018
Un grup de pescari din nordul Irlandei a realizat o captură istorică. Ei au prins în plasele de pescuit craniul unei specii dispărute de elan irlandez.

Elanul irlandez sau cerbul uriaş a dispărut de mai bine de 10.000 de ani. Conform Tech Times, animalul era uriaş. 

Raymond McElroy şi asistentul său Charlie Coyle pescuiau în lacul Lough Neagh când au prins ceva straniu în plasa lor. Deşi părea scoarţa unui copac, s-a dovedit a fi o descoperire semnificativă. Când McElroy a tras obiectul în barcă, a văzut că era vorba despre un craniu cu tot cu coarne. Fosila a fost găsită într-o zonă a lacului ce are 6 metri adâncime. După analize, s-a dovedit că fosila ce are o lungime de 1,82 metri aparţine unui Megaloceros giganteus sau un elan irlandez. 

Animalul a dispărut în urmă cu peste 10.000 de ani şi este considerat una dintre cele mai mari specii de cerb, în ciuda denumirii sale, de pe Pământ. În afară de Irlanda, animalul a trăit şi în regiuni ale Europei, nordul Africii şi nordul Asiei. 

În ultimii ani lacul, Lough Neagh s-a dovedit a fi un loc propice pentru descoperirea fosilelor de elan irlandez. În 2014, pescarul Martin Kelly a descoperit mandibula unui elan irlandez ce s-a dovedit că are o vechime de 14.000 de ani. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase