Home » Natură » Vidrele din California sunt în pericol din cauza unor infecţii răspândite de către pisici

Vidrele din California sunt în pericol din cauza unor infecţii răspândite de către pisici

Vidrele din California sunt în pericol din cauza unor infecţii răspândite de către pisici
Publicat: 08.09.2019
Analizând rămăşiţele a peste 100 de vidre din California, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că de vină este un parazit care trăieşte în fecalele pisicilor şi care se poate răspândi în apă şi în sol.

În decursul anilor 1998-2015, oamenii de ştiinţă de la Departamentul pentru Pescuit şi Viaţă Sălbatică al Statului California au examinat rămăşiţele a mai mult de 100 de vidre, considerate simbol al acestui stat, şi au descoperit urme ale infecţiei cu Toxoplasma Gondii. Experta în patologie veterinară şi angajată a Departamentului, Melissa Miller, a folosit datele colectate din studierea vidrelor şi datele legate de urmele de paraziţi din zonele în care se află arealul vidrelor şi a ajuns la concluzia că fecalele de pisică ajută la răspândirea Toxoplasmei Gondii, notează Futurity.

Vidrele din California sunt unele dintre cele mai studiate specii de mamifere din acest stat din cauza faptului că ele sunt unul dintre animalele reprezentative pentru acesta, dar, mai important, pentru că se află în pericolul dispariţiei.

Studii anterioare au ajuns la concluzia că aproximativ 70% din populaţia de vidre din California este infectată cu Toxoplasma Gondii, dovedindu-se periculoasă doar pentru o mică parte dintre acestea. Deceniile de date colectate de către oamenii de ştiinţă au concluzionat că acest parazit poate afecta şi alte specii, nu doar vidrele. „Toxoplasma este unul dintre cei mai extensivi studiaţi patogeni, dar este probabil să mai existe şi alţi viruşi şi patogeni periculoşi pe care îi deversăm în ocean”, a declarat Karen Shapiro, co-autoare a studiului.

O modalitate prin care s-ar putea limita extinderea infectării vidrelor cu acest parazit, conform autorilor, implică ţinerea pisicilor în interiorul locuinţelor şi evitarea aruncării excrementelor pe care acestea le produc la toaletă. Oamenii de ştiinţă susţin că sistemele de tratare a apei nu sunt capabile să elimine complet prezenta paraziţilor periculoşi.

Citeşte şi:

Un parazit transmis de pisică a fost asociat cu apariţia schizofreniei

Descoperire şocantă: pisicile dintr-un laborator guvernamental din SUA, transformate în canibali

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase