Home » Natură » Cum arată, de fapt, un curcubeu orizontal? Un astfel de fenomen rar a fost surprins pe malul unui lac. FOTO

Cum arată, de fapt, un curcubeu orizontal? Un astfel de fenomen rar a fost surprins pe malul unui lac. FOTO

Publicat: 04.04.2020
Acest fenomen este cunoscut şi sub numele de „curcubeu de foc”.

Cessna Kutz, amatoare de fotografie, a surprins recent un fenomen neobişnuit deasupra lacului Sammamish, statul Washington, Statele Unite ale Americii. Mai exact aceasta a văzut ceea ce poate fi descris ca un „curcubeu orizontal”. „Am văzut o mulţime de curcubee peste Lacul Sammamish, dar niciodată unul orizontal”, a declarat aceasta într-un interviu citat de către IFL Science.

Fotografiile au fost realizate în jur orei 14, ora locală, fotografa luând în calcul iniţial posibilitatea ca setările contrastului camerei folosite să fie cele care au dus la imaginile pe care le-a obţinut. „Aproape că nu părea real şi aceste fotografii abia sunt editate. Pentru mine, a fost un mic memento să mă ţin de speranţă şi iubire în loc de teamă şi panică în aceste vremuri necunoscute. Stai în siguranţă, prieteni!”, a scris aceasta într-o postare pe Facebook.

Credit foto: Cessna Kutz

Courtney Obergfell, expertă a Serviciului Naţional Meteorologic, citată de către IFl Science explică faptul că în aceste fotografii apare un fenomen numit „arc circumcorizontal”, cunoscut popular ca „curcubeul de foc”. Un astfel de fenomen optic apare într-o serie de condiţii extrem de specifice, la anumite altitudini, Soarele trebuie să se afle la un unghi mai mare de 58 de grade faţă de planul suprafeţei terestre şi prezenţa unor nori cirrus sau pileus, apa din aceştia fiind cea care descompune lumina în modul în care l-a surprins Cessna Kutz.

Citeşte şi:

A fost fotografiat „curcubeul de foc”, un fenomen meteo extrem de rar! (GALERIE FOTO)

Primul curcubeu-aureolă extraterestru văzut vreodată: un fenomen optic foarte rar a fost observat pe planeta Venus

Curcubeul, ”minunea” pe care omenirea a explicat-o abia în urmă cu 300 de ani

Câte culori are de fapt curcubeul?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase