Home » Natură » Un pește rar a fost văzut pentru prima dată în 25 de ani în largul coastei Tasmaniei

Un pește rar a fost văzut pentru prima dată în 25 de ani în largul coastei Tasmaniei

Publicat: 01.09.2023

Oamenii de știință de pe o navă de cercetare din apropierea statului australian Tasmania au observat un „pește-mână”, primul specimen văzut în ultimii 25 de ani.

Nava de cercetare (RV) Investigator, condusă de CSIRO, South-East Australia Marine Ecosystem Survey (SEA-MES), se afla într-un studiu pentru a determina modul în care clima afectează parcurile marine și pescuitul, scrie IFLScience.

Aceasta dispune de un sistem de camere cu remorcare la mare adâncime care a găsit peștele la 292 de metri adâncime în largul nord-est al Insulei Flinders din Tasmania în luna iulie.

Peștele-mână a fost descoperit pentru prima dată în 1986

Peștele-mână cu corp îngust (Pezichthys compressus) a fost descoperit pentru prima dată în 1986 și nu a mai fost văzut în mediul natural din 1996. Cu toate acestea, oamenii de știință nu sunt pe deplin siguri ce specie au observat de la bordul navei RV.

„Suspectăm că este un pește-mână cu corp îngust”, a declarat tehnicianul de cercetare Carlie Devine într-un comunicat. „Nu putem fi 100% siguri ce specie de pește-mână este”.

Peștele-mână pe care echipa l-a observat era mult mai mare decât cele două exemplare înregistrate în Colecția Națională de Pești din Australia și a fost observat, de asemenea, la aproximativ 100 de kilometri distanță de locul în care a fost văzută ultima specie cunoscută.

Nu a mai fost văzut în mediul natural din 1996

„Am fost încântat să găsesc peștele-mână. Știu că este un pește rar și special. Și că șansele de a vedea unul în acest mediu și de a-l surprinde cu camera de remorcare la mare adâncime sunt foarte rare. Este o descoperire importantă”, a declarat dr. Candice Untiedt, un ecologist marin care se afla la bordul rulotei și care a identificat peștele-mână.

Peștii-mână sunt neobișnuiți pentru că se deplasează „mergând” pe fundul mării pe aripioare.

Există 14 specii cunoscute de pești-mână, dintre care șapte trăiesc în jurul Tasmaniei și în strâmtoarea Bass.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Peșteri uriașe descoperite în America de Sud nu au fost făcute de procese geologice sau de oameni

Noi animale au fost descoperite în arta rupestră dintr-o faimoasă peșteră preistorică

Legenda Peșterii lui Fingal, o minune a naturii care a inspirat artiştii

Un pește cu dinții ca de om, descoperit în iazul din spatele unei case din SUA

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase