Home » Natură » De ce ignoră oamenii de știință homosexualitatea în regnul animal?

De ce ignoră oamenii de știință homosexualitatea în regnul animal?

De ce ignoră oamenii de știință homosexualitatea în regnul animal?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09.07.2024

Descoperirile recente arată că manifestările sexuale între persoane de același sex la animale este observat pe scară largă, dar insuficient raportat din punct de vedere istoric.

Analiza, condusă de antropologi de la Universitatea din Toronto, Canada, a concluzionat că 77% dintre cercetătorii care au lucrat cu 52 de specii diferite au observat activități homosexuale, dar numai 19% au publicat despre acestea.

Nu este vorba de faptul că perechile de animale de același sex nu au fost documentate: activitatea sexuală dintre pinguinii masculi a fost observată de membrii expediției Scott Antarctica în 1911, dar a fost omisă din raportul oficial de teama de a nu provoca scandal, arată The Guardian.

Biologii evită să menționeze homosexualitatea în lucrări

În schimb, pinguinii homosexuali din zilele noastre au dobândit statutul de pictograme, precum Silo și Roy de la grădina zoologică Central Park din New York și Ronnie și Reggie de la grădina zoologică din Londra. Dar și acest lucru reflectă statutul lor de excepție, ciudățenii și chiar embleme pentru o cauză. În 2019, grădina zoologică din Londra a ridicat un banner în incinta lui Ronnie și Reggie: „Unii pinguini sunt gay. Treceți peste asta”.

Atât excluderea, cât și îmbrățișarea reflectă în egală măsură judecățile oamenilor cu privire la comportamentul animalelor – ca fiind anormal și șocant. Din toate punctele de vedere, colegii de grajd ai lui Ronnie și Reggie nu sunt deranjați.

Homosexualitatea la animale, larg răspândită

Chiar și prevalența pinguinilor în literatura limitată despre animalele gay pare revelatoare, pinguinii fiind amabili și neamenințători. Dar, după cum arată clar studiul, nu doar speciile pe care le găsim fermecătoare ne sfidează așteptările – sunt și șobolani sau manguste.

Răspunsul direct este că aceste specii nu sunt ținute atât de frecvent în captivitate și, prin urmare, sunt mai puțin supuse analizei vieții lor sexuale.

„Comportamentul sexual între persoane de același sex este larg răspândit și natural în regnul animal”, a declarat autorul principal al studiului.

Faptul că nu a fost tratat ca atare, inclusiv de către oamenii de știință, este o dovadă a reticențelor noastre și, mai general, a limitelor metodelor noastre. Într-o anumită măsură, ceea ce se studiază este ceea ce ne-am propus să demonstrăm; vedem ceea ce alegem să căutăm.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Test de cultură generală. Ce animal bea 600 de litri de lapte pe zi?

Activiștii pentru drepturile animalelor au vandalizat un portret al regelui Charles

Ce au făcut animalele de la o grădină zoologică din Texas în timpul eclipsei totale de Soare

Animale dispărute demult de pe Pământ ar putea cutreiera din nou planeta

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase