Home » Știință » Un nou medicament ar putea repara leziunile de pe creier produse de accidentele vasculare cerebrale

Un nou medicament ar putea repara leziunile de pe creier produse de accidentele vasculare cerebrale

Un nou medicament ar putea repara leziunile de pe creier produse de accidentele vasculare cerebrale
Publicat: 05.12.2016
Cercetătorii din cadrul Universităţii din Manchester au dezvoltat un nou tratament care ar putea limita leziunile de pe creier produse de accidentele vasculare cerebrale. Medicamentul a trecut testele clinice.

Cercetătorii au dezvoltat tratamentul utilizând rase de şoareci care pot  dezvolta accidente vasculare cerebrale ischemice, cea mai comună formă de accident vascular cerebral. Afecţiunea se produce atunci când o arteră care alimentează creierul cu oxigen este blocată.

La scurt timp după ce şoarecii au avut un accident vascular cerebral, cercetătorii i-au tratat cu blocantul interleukin-1, un medicament antiinflamator care este utilizat în prezent pentru tratarea artritei reumatoidă. 

Experţii au observat o reducere a deteriorărilor din creier care apar în urma unui accident vascular, de asemenea medicamentul a produs amplificarea neurogenezei (producerea de noi neuroni) în zona în care au fost produse leziunile. În urma medicamentului, şoarecii au reuşit să-şi recapete mobilitatea motorie. 

Momentan nu există un tratament pentru a preveni sau inversa leziunile din creier provocate de accidentele vasculare cerebrale.

Sursa: Futurism

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase