Trăim într-o hologramă? O echipă de fizicieni susţine că a găsit dovezi care susţin această ipoteză

04 02. 2017, 00:00

În urma cercetărilor efectuate de fizicienii de la Universitatea Southampton, Anglia, universul este o „hologramă vastă şi complexă” şi percepţia noastră asupra vieţii în trei dimensiuni poate fi doar o iluzie, relatează Daily Mail.

Echipa a investigat iregularităţile lăsate în urma Big Bang-ului. Aceştia susţin că există atâtea dovezi pentru această teorie cât există şi pentru celelalte care încearcă să explice iregularităţile.

Un univers holografic, ideea care a fost sugerată prima dată în anii ’90, este unul în care toată informaţia din realitatea noastră tridimensională este conţinută într-un plan 2D.

Conform teoriei, universul a trecut prin mai multe faze. Big Bang-ul este prima fază a universului, sursa „proiecţiei” universului de astăzi. De la al treilea disc din stânga, universul intră în faza geometrică, care poate fi descrisă de ecuaţiile lui Einstein. Credit: PA

Până acum, această teorie bizară a fost foarte puţin testată, dar modelele matematice recente sugerează că ar putea fi adevărată.

Pentru a testa această teorie, echipa a studiat trăsăturile zgomotului alb care a rămas din momentul creării universului. Ecuaţiile au arătat că dacă universul ar fi fost o hologramă, structura acestor iregularităţi ar fi putut fi explicată.

Kostas Skenderis, de la Universitatea Southampton, fizicianul care a condus această cercetare, dezvăluie că „holografia este un pas uriaş înainte în modul în care privim structura şi crearea universului”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Fizicienii japonezi au obţinut cele mai convingătoare dovezi ce arată că Universul este o hologramă

Cum arată prima hologramă ce poate fi atinsă – VIDEO

Pamantul, o holograma uriasa?

Este Universul o holograma uriasa? Acum putem afla