Home » Știință » S-au descoperit primele dovezi ale unei planete solide dintr-un sistem solar cu două stele

S-au descoperit primele dovezi ale unei planete solide dintr-un sistem solar cu două stele

S-au descoperit primele dovezi ale unei planete solide dintr-un sistem solar cu două stele
Publicat: 05.03.2017
O echipă de la UCL susţine că a găsit rămăşiţe ale unor asteroizi care orbitează două stele, o pitică cenuşie şi o pitică albă.

Sistemul se află la aproximativ 1000 de ani lumină într-un sistem numit SDSS 1557, relatează Science Daily.

Descoperirea este importantă întrucât este prima dată când s-au descoperit astfel de indicii, sisteme solare cu două stele fiind alcătuite numai din planete gazoase similare cu Jupiter şi Saturn.

Totuşi, a mai fost descoperită materie solidă în afara sistemului nostru solar, dar acestea erau bogate în carbon, spre deosebire de asteroizii descoperiţi recent care au un conţinut ridicat de metal. Acest conţinut ridicat de metal poate indica prezenţa planetelor stâncoase, dacă facem comparaţia cu centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, unde aceste corpuri sunt resturi asociate cu panetele terestre.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Surpriză pentru astronomi: un sistem solar cu două stele are în jurul său mai multe corpuri cereşti, dintre care unele ar putea fi locuibile

A fost identificat sistemul binar cu cele mai apropiate stele de până acum. De ce este el diferit faţă de celelalte structuri similare descoperite deja – FOTO

Incredibilul sistem solar care seamana cu… un joc de snooker

O stea dintr-un sistem binar îşi canibalizează steaua parteneră

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase