Home » Știință » Omenirea trebuie să ajungă pe Marte până în 2030. Este obligaţia pe care NASA a primit-o din partea Congresului Statelor Unite ale Americii

Omenirea trebuie să ajungă pe Marte până în 2030. Este obligaţia pe care NASA a primit-o din partea Congresului Statelor Unite ale Americii

Publicat: 11.03.2017
Ambele camere ale Congresului din Statele Unite ale Americii au semnat Actul de Autorizaţie al NASA pentru 2017. Agenţia spaţială va fi finanţată cu peste 19.508 miliarde de dolari, însă oficialităţile americane şi-au exprimat clar şi cerinţa de a duce omenirea pe Marte.

Colonizarea planetei Marte reprezintă o misiune care este în desfăşurare de mulţi ani, însă actul din 2017 face ca acesta să fie principalul scop al agenţiei pe termen lung, relatează Science Alert. Congresul a afirmat că scopul agenţiei este de a duce umanitatea ,,în apropierea sau pe suprafaţa planetei Marte până în 2030.”

Pentru transportarea umanităţii către Marte până în 2030, Congresul a cerut agenţiei să dezvolte ,,o lucrare iniţială a parcursului omului pe planeta Roşie” care trebuie realizată până pe 1 decembrie 2017. 

Până la sfârşitul anului 2017, actul susţine că planul ar trebui să sublinieze clar fiecare pas. În document este redactat că ,,un plan al explorării ar trebui să înceapă cu orbita Pământului, apoi spaţiul cis-lunar, urmat de misiuni viitoare în care omul să ajungă pe Marte.”

Puteţi analiza o variantă simplă a acestui plan în graficul de mai jos. 

Credit: NASA

În cadrul actului, Congresul a declarat că ,,Marte este scopul nostru pe termen lung,” iar Luna ar putea fi prima oprire în 2020 dacă administraţia din prezent îşi va duce mai departe planurile. 

Recent, majoritatea misiunilor privind Planeta Roşie au fost realizate de companii spaţiale private, precum SpaceX. Conform directorului executiv Elon Musk, compania va stabili o colonie permenentă pe Marte. Compania doreşte să trimită oameni pe Marte până în 2025.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase