Home » Știință » Călătoria în spaţiu afectează iremediabil sănătatea. Medicii se declară NEPUTINCIOŞI

Călătoria în spaţiu afectează iremediabil sănătatea. Medicii se declară NEPUTINCIOŞI

Călătoria în spaţiu afectează iremediabil sănătatea. Medicii se declară NEPUTINCIOŞI
Publicat: 27.03.2017
Oamenii au mers în spaţiu timp de cinci decenii, dar savanţii continuă să descopere lucruri noi despre impactul microgravităţii asupra corpului uman.

Spre exemplu, astronauţii au raportat înrăutăţirea vederii chiar de la primele zboruri în spaţiu, dar această problemă a putut fi observată în toată amploarea sa atunci când misiunile au devenit mai lungi (săptămâni sau luni), relatează Curiosity.

În examinările post-misiune pe 300 de astronauţi din 1989, 29% dintre aceştia au raportat vedere mai slabă după o misiune de două săptămâni iar 60% au prezentat înrăutăţirea vederii după misiuni de 5-6 luni.

În multe cazuri, astronauţii au prezentat prezbiţie, cauzată de obicei de aplatizarea globului ocular şi de umflarea nervului optic.

Savanţii nu ştiu cu exactitate cauza acestui fenomen, dar au emis câteva ipoteze. Unii cred că este din cauza presiunii intracraniane, întrucât experţii au observat că cei care prezintă această afecţiune au de asemenea probleme cu vederea. Alte ipoteze implică nivelul ridicat de dioxid de carbon din aerul respirat de astronauţi, cantitatea mare de sodiu din dietă sau expunerea la radiaţii.

Pentru a ajuta la aflarea cauzei, astronauţii utilizează echipament medical avansat pentru a efectua examinări, rezultatele fiind trimise pe Pământ unde sunt analizate de experţi.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Chinezii nu s-au descurajat: au trimis doi astronauţi în spaţiu, în cea mai lungă misiune umană a lor – VIDEO

După astronauţi, în spaţiu vor fi trimişi sextraunauţi. Cum vor „explora” aceştia spaţiul „din dragoste pentru ştiinţă şi sex”

Noul costum al NASA va fi purtat în curând de astronauţi – VIDEO

Trei astronauţi au revenit cu bine pe Terra, după o misiune de aproape cinci luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase