Home » Știință » China lansează prima sa navă spaţială de marfă

China lansează prima sa navă spaţială de marfă

China lansează prima sa navă spaţială de marfă
Publicat: 20.04.2017
China a lansat joi prima sa navă spaţială de marfă, anunţă presa de stat, autorităţile făcând astfel un nou pas către ţelul declarat de a înfiinţa prima staţie spaţială locuită permanent până în 2022.

Preşedintele ţării, Xi Jinping, a prioritizat programul avansat spaţial al Chinei, pentru a-şi consolida securitatea şi apărarea naţională. Nava spaţială Tianzhou-1 a fost propulsată de o rachetă de la Centrul de Lansare în Spaţiu Wenchang din provincia sudică Hainan. Tianzhou-1 este concepută să andocheze în laboratorul spaţial Tiangong 2, unde doi astronauţi au petrecut o lună în spaţiu în misiunea spaţială din octombrie 2016, cea mai lungă de acest fel a Chinei, informează Rador.

Această misiune va furniza „o importantă bază tehnologică” pentru construirea unei staţii spaţiale chineze, a mai precizat agenţia Xinhua. Nava poate transporta şase tone de mărfuri, două tone de combustibil şi poate zbura fără pilot timp de trei luni. În ciuda avansurilor înregistrate în programele sale spaţiale în scopuri militare, comerciale şi ştiinţifice, China se află încă în urmă faţă de progresele din domeniu înregistrate de SUA şi Rusia.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase