Home » Știință » Planul îndrăzneţ al NASA: doreşte să construiască o nouă staţie spaţială complet autonomă

Planul îndrăzneţ al NASA: doreşte să construiască o nouă staţie spaţială complet autonomă

Planul îndrăzneţ al NASA: doreşte să construiască o nouă staţie spaţială complet autonomă
Publicat: 03.08.2017
Agenţia Spaţială Americană ia în considerare opţiunea de a efectua experimente pe viitoarea staţie spaţială ”Deep Space Gateway” chiar şi fără echipaj uman, cu ajutorul unui laborator complet automat.

Automatizarea vine ca o soluţie naturală, având în vedere progresul tehnologic din ultima perioadă şi alte proiecte spaţiale, precum roverul Curiosity de pe Marte, care mai nou poate selecta singur eşantioanele pe care le va analiza.

Deep Space Gateway va fi lansată în 2020 şi va fi un punct de tranzit pentru destinaţiile mai îndepărtate precum Marte. Aceasta va putea fi ocupată de oameni, dar pe o durată mică de o lună sau două, notează Seeker.

„Atunci când echipajul lipseşte, Gateway va fi un laborator, efectuând propriile experimente”, precizează Bill Pratt, manager la Lockheed Martin în cadrul programului NextSTEP. Acesta mai menţionează şi că „laboratorul trebuie să poată face tranziţia între modul cu echipaj şi cel fără echipaj – aceasta este o zonă de risc”.

Lockheed va lucra cu MDA, o companie care a creat braţele robotice Canadarm şi Canadarm2 şi un robot cu două braţe numit Dextre care se află pe Staţia Spaţială Internaţională, pentru a elabora concepte pentru operaţiuni robotice pe Gateway.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Visul va deveni realitate. NASA va trimite oameni pe Marte

Un computer IMPORTANT de pe Staţia Spaţială Internaţională a cedat. Astronauţii vor realiza reparaţii de URGENŢĂ

De ce nu fierbe apa pe Staţia Spaţială Internaţională?

VIDEO. Staţia Spaţială Internaţională are acum un robot extrem de adorabil, care în acelaşi timp se poate dovedi foarte util

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase