Home » Știință » Reducerea cantităţii de nicotină din ţigări ar putea ajuta fumătorii să renunţe la viciu

Reducerea cantităţii de nicotină din ţigări ar putea ajuta fumătorii să renunţe la viciu

Reducerea cantităţii de nicotină din ţigări ar putea ajuta fumătorii să renunţe la viciu
Publicat: 27.08.2017
Reducerea de nicotină din ţigări i-ar putea ajuta la scăderea nivelului de dependenţă pe fumători, astfel un număr mai mare de persoane ar putea renunţa mult mai uşor la acest viciu, sugerează un studiu recent.

O echipă de cercetători au analizat modul în care reducerea nivelului de nicotină poate ajuta la scăderea gradului de dependenţă, relatează Independent. ,,Conform studiului, reducerea nivelului de nicotină din compoziţia ţigărilor poate ajuta grupurile de persoane vulnerabile,” afirmă profesorul Stephen Higgins. ”Veştile sunt încurajatoare şi ar putea ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii publice,” adaugă el. 

”Mai multe studii au examinat modul în care reducerea cantităţii de nicotină din ţigări poate ajuta la combaterea viciului,” a declarat Linda Bauld, profesor din cadrul Universităţii Stirling. ”Această schimbare ar putea face ca fumatul să pară mult mai puţin interesant. În cadrul experimentelor controlate s-a dovedit că, astfel, fumătorii ar putea fi ajutaţi să renunţe la ţigări,” adaugă ea. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase