Home » Știință » Acesta să fie ”naşul” combustibililor fosili? O inovaţie uimitoare va putea genera combustibil bio din alge

Acesta să fie ”naşul” combustibililor fosili? O inovaţie uimitoare va putea genera combustibil bio din alge

Acesta să fie ”naşul” combustibililor fosili? O inovaţie uimitoare va putea genera combustibil bio din alge
Publicat: 15.10.2017
Departamentul de Energie al Statelor Unite a investit 1,5 de milioane de dolari în proiecte care vor ajuta să creeze ferme de alge cu scopul de a obţine combustibil. Sectorul energiei regenerabile a crescut astfel în diversitate, adăugând ca sursă de energie ecologică planta marină des întâlnită în natură.

Finanţele merg la două proiecte, un milion de dolari la Makai Ocean Engineering din Honolulu, care va elabora un model care să simuleze condiţiile de mediu ale oceanului, ceea ce îi va ajuta pe cercetători să creeze ferme de alge, iar 500.000 de dolari merg la Kampachi Farms din Kailua-Kona, Hawaii, pentru a testa metodele de cultivare şi recoltare a algelor, scrie Futurism.

Algele pot fi procesate în combustibil bio care pot alimenta casele şi maşinile noastre. Programul Advanced Research Projects Agency-Energy (ARPA-E) al Departamentului de Energie al SUA finanţează astfel de proiecte în toată ţara, ducând mai aproape de realitate o alternativă fiabilă şi fezabilă la combustibilii fosili.

Noul demers vine în contextul în care există un interes ridicat pentru sursele regenerabile de energie, iar inovaţiile au ca scop principal realizarea unei metode ieftine şi eficiente de exploatare a unei asemenea surse pentru a putea fi competitivă pe piaţa încă dominată de combustibilii fosili.

Fermele de alge oferă toate ingredientele pentru a deveni „naşul” acestor combustibili tradiţionali. Nu se pune problema de spaţiu, întrucât pot fi create în mări şi oceane, algele cresc rapid şi nu sunt pretenţioase. Singurul impediment, dar care este în acelaşi timp un loc de îmbunătăţiri, este capacitatea de procesare a lor pentru a obţine cantităţi suficient de mari de combustibili bio. Totuşi, toate demersurile recente demonstrează că emergenţa noii industrii poate deveni o realitate în viitorul apropiat.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Fuziunea nucleară reprezintă viitorul energiei de pe Pământ. Experţii vor desfăşura noi experimente pentru perfecţionarea procesului

Noi materiale minune pot transforma apa în… energie electrică!

Viitorul este aproape: un savant important susţine că în 2030 va avea loc marea revoluţie în industria energetică, atunci când fuziunea nucleară va deveni fezabilă

TOP 10 cele mai importante proiecte de energie regenerabila

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase