Home » Știință » Noi declaraţii SUMBRE ale lui Stephen Hawking despre inteligenţa artificială: ”Mă tem că AI va înlocui oamenii în totalitate”

Noi declaraţii SUMBRE ale lui Stephen Hawking despre inteligenţa artificială: ”Mă tem că AI va înlocui oamenii în totalitate”

Noi declaraţii SUMBRE ale lui Stephen Hawking despre inteligenţa artificială: ”Mă tem că AI va înlocui oamenii în totalitate”
Publicat: 06.11.2017
Unul dintre cei mai cunoscuţi fizicieni din lume, în vârstă de 75 de ani, susţine că inteligenţa artificială reprezintă un pericol ce ar putea depăşi inteligenţa umană şi ar putea duce la dispariţia speciei noastre

Stephen Hawking consideră că tehnologia modernă dovedeşte că oamenii sunt capabili să proiecteze roboţi a căror inteligenţă o depăşeşte pe cea a creatorului. Acesta a declarat că: ”Mă tem că AI va înlocui oamenii în totalitate”.

Conform DailyStar, el a adăugat că: ”Dacă oamenii pot crea viruşi computerizaţi, la fel cineva ar putea proiecta inteligenţă artificială care să se autoîmbunătăţească şi să se poată reproduce singură. Astfel va fi creată o nouă formă de viaţă care o va surclasa pe a noastră.”

De asemenea, a mai adăugat că o altă problemă o reprezintă globalizarea şi efectele acesteia. ”Cred că am atins punctul maxim. Pământul devine prea mic pentru noi, populaţia la nivel global creşte alarmant,” a declarat Hawking. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase