Home » Știință » A fost înregistrat primul deces cauzat de explozia unei ţigări electronice

A fost înregistrat primul deces cauzat de explozia unei ţigări electronice

A fost înregistrat primul deces cauzat de explozia unei ţigări electronice
Publicat: 18.05.2018
Un bărbat de 38 de ani din Florida, SUA, a murit după ce ţigara electronică pe care o folosea a explodat. Acesta este primul deces de acest fel înregistrat vreodată.

În urma autopsiei s-a constatat că explozia bateriei dispozitivului a trimis mai multe „proiectile” în capul bărbatului şi a provocat un incendiu în locuinţa acestuia, scrie go4it.

 

Tallmadge D’Elia a fost găsit în dormitorul casei lui. Cauza morţii a fost înregistrată oficial ca „rană provocată la cap de proiectile”. Două bucăţi din ţigara electronică s-au despărins în urma exploziei bateriei şi s-au înfipt în craniul victimei. În urma incendiului rezultat, bărbatul a suferit arsuri pe 80% din corp.

 

Potrivit anchetatorilor, ţigara era una personalizabilă. Utilizatorii puteau schimba anumite componente, printre care şi bateria. Dispozitivul, fabricat în Filipine, este distribuit în SUA de Smok-E Mountain.

 

Între 2009 şi 2016 au fost înregistrate în Statele Unite 195 de cazuri în care ţigări electronice au luat foc sau au explodat. În urma acestor incidente 133 de persoane au fost rănite, dintre care 38 grav.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase