Home » Știință » Un dispozitiv cât o monedă ar putea ajuta cuplurile infertile

Un dispozitiv cât o monedă ar putea ajuta cuplurile infertile

Un dispozitiv cât o monedă ar putea ajuta cuplurile infertile
Publicat: 30.09.2018
Un dispozitiv de dimensiunea unei monede ar putea ajuta cuplurile infertile să conceapă copii în mod natural.

Specialiştii în fertilitate din cadrul Universităţii din Southampton, Marea Britanie, au creat un mic implant ce monitorizează oxigenul, pH-ul şi temperatura din interiorul uterului. 

Independent scrie că acest dispozitiv încearcă să determine ce înseamnă un uter „sănătos” prin compararea cu măsurătorile obţinute de la femeile ce se pot reproduce natural. Infertilitatea poate fi provocată de mai mulţi factori ce pot afecta atât femeile, cât şi bărbaţii, însă într-un sfert dintre cazuri medicii nu reuşesc să identifice o cauză anume. 

„În prezent, testele de fertilitate sunt de durată, iar diagnosticul ar putea fi greu de determinat”, a declarat profesorul Ying Cheong, specialist în medicină reproductivă şi principalul cercetător al studiului. „Am dori să aflăm ce înseamnă un mediu uterin sănătos prin intermediul unor măsurători la fel de simple precum citirea tensiunii arteriale”, a adăugat el.

Noul dispozitiv este implantat la fel ca o bobină contraceptivă şi este păstrat în interior timp de o săptămână. În tot acest timp sunt transmise informaţii către un cip amplasat unei lenjerii intime speciale purtate de pacient. „Sunt entuziasmaţi de impactul pozitiv pe care dispozitivul l-ar putea avea. Acesta va oferi specialiştilor oportunitatea de a diagnostica problemele de infertilitate şi de creare a noilor tratamente pentru persoanele infertile”, a declarat Cheong. 

Următoarea etapă este reprezentată de testarea dispozitivului pe 30 de femei, fertile şi infertile.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase