Home » Știință » Un studiu arată că expresiile faciale din timpul orgasmului şi cele asociate durerii nu sunt asemănătoare

Un studiu arată că expresiile faciale din timpul orgasmului şi cele asociate durerii nu sunt asemănătoare

Un studiu arată că expresiile faciale din timpul orgasmului şi cele asociate durerii nu sunt asemănătoare
Publicat: 18.10.2018
O echipă de cercetători din Marea Britanie şi Spania au descoperit dovezi care contrazic o convingere populară, expresiile faciale din timpul orgasmului nu sunt aceleaşi cu cele observate la persoanele care resimt o durere puternică.

Multe persoane consideră că expresiile faciale ale persoanelor care au parte de orgasm sunt aceleaşi cu cele prezentate în timpul resimţirii unei dureri puternice. Conform MedicalXpress, cercetătorii au încercat în cadrul noului studiu să arate că cele două expresii sunt contradictorii. 

Pentru a afla mai multe informaţii privind chipul persoanelor care au parte de orgasm şi cele care experimentează o durere puternică, specialiştii au realizat un program computerizat ce imită o serie de expresii faciale. Iniţial, echipa a realizat modele matematice pe care le-au utilizat pentru animarea chipurilor, acestea includ un set de 42 de mişcări reprezentative pentru diferite regiuni ale feţei. Apoi au fost chestionaţi 80 de adulţi (jumătate femei şi jumătate bărbaţi) pentru a fi determinat că expresiile faciale exprimau „orgasm”, „durere” sau un lucru diferit. 

Rezultatele obţinute au fost utilizate pentru realizarea unor modele mult mai clare ce au fost din nou testate pe 104 persoane. Specialiştii au descoperit o diferenţă clară între cele două expresii, însă modul în care cele două expresii au fost catalogate era diferit în funcţie de cultura din care făceau parte persoanele chestionate. Pe de o parte, persoanele din culturile occidentale au considerat că ochii şi gura larg deschise sunt reprezentate pentru orgasm. În timp ce pentru asiatici chipul zâmbitor cu buzele lipite au fost considerate semne ale plăcerii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase