Home » Știință » NASA ar fi reparat telescopul spaţial Hubble într-un mod cât se poate de banal

NASA ar fi reparat telescopul spaţial Hubble într-un mod cât se poate de banal

NASA ar fi reparat telescopul spaţial Hubble într-un mod cât se poate de banal
Publicat: 25.10.2018
În general, când unul dintre dispozitivele din locuinţă nu funcţionează bine, recurgem la clasica metodă de a închide şi deschide dispozitivul pentru a funcţiona din nou. Aşadar nu este nicio surpiză că NASA a procedat în acelaşi mod cu telescopul spaţial Hubble.

NASA a decis să repornească giroscopul telescopului Hubble pentru a funcţiona din nou. Conform Cnet, procesul a fost desigur mult mai complicat decât repornirea dispozitivelor din locuinţă, giroscopul nefiind închis de mai bine de 7,5 ani. 

Agenţia spaţială a sperat că prin închiderea giroscopului pentru o secundă şi apoi repornirea lui să rezolve problema de funcţionalitate, însă nu a funcţionat. Următoarea încercare a fost reprezentată de declanşare modului „crescut” şi „scăzut” în timp ce telescopul era îndreptat către diferite direcţii. Echipa operaţională Hubble a afirmat că problema pare să fie rezolvată, însă va realiza mai multe teste înainte ca telescopul să-şi reia operaţiunile. 

Defecţiunea a fost sesizată la începutul lui 2018. Operaţional încă din anul 1990, Telescopul spaţial Hubble este unul dintre cele mai importante instrumente ale astronomiei moderne. Reparat ultima dată în anul 2009, Telescopul spaţial Hubble a dat dovadă de o longevitate ieşită din comun, livrând pe durata celor 28 ani de activitate unele dintre cele mai spectaculoase descoperiri din domeniul astronomiei. Chiar dacă este depăşit din punct de vedere tehnologic, poziţionarea sa mult deasupra atmosferei terestre face posibilă observaţii astronomice la un nivel de calitate superior oricărui telescop terestru.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase