Home » Știință » Cercetătorii au creat primul braţ robotic care poate fi controlat fără ajutorul unui implant cerebral

Cercetătorii au creat primul braţ robotic care poate fi controlat fără ajutorul unui implant cerebral

Cercetătorii au creat primul braţ robotic care poate fi controlat fără ajutorul unui implant cerebral
Publicat: 26.06.2019
O echipă de cercetători a dezvoltat o tehnologie care îţi „citeşte” undele cerebrale pentru a controla un braţ robotic.

În prezent, pentru a controla un robot doar cu ajutorul minţii există două posibiliăţi. Prima este reprezentată de folosirea unui implant cerebral, acesta asigurând un control continuu şi mai precis al roboţilor. Cea de a doua opţiune exclude chirurgia craniană, aceasta se poate dovedi a fi scumpă, cât şi periculoasă, şi foloseşte un dispozitiv din afara craniului care îţi citeşte undele cerebrale, din păcate, această metodă nu oferă aceeaşi fineţe a controlului asupra tehnologiei.

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au reuşit să îmbunătăţească tehnologia folosită pentru cea de a doua variantă, proiectând şi construind primul braţ robotic controlat printr-o metodă non-invazivă care oferă acelaşi control de fineţe asupra acestuia precum implanturile cerebrale, notează Futurism.

Experţii sunt încrezători că această perfecţionare a tehnologiei non-invazive de control reprezintă un pas important spre un viitor în care vom putea controla tehnologia cu ajutorul minţii.

Această nouă tehnologie a fost proiectată folosind o interfaţă creier-computer care a fost dezvoltată folosind algoritmi de învăţare pentru a intercepta şi analiza mai bine semnalele cerebrale.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase