Home » Știință » Un tratament experimental pentru COVID-19 are rezultate foarte bune în cazul pacienţilor severi

Un tratament experimental pentru COVID-19 are rezultate foarte bune în cazul pacienţilor severi

Un tratament experimental pentru COVID-19 are rezultate foarte bune în cazul pacienţilor severi
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 18.04.2020
Un tratament experimental se pare că are succes în lupta cu COVID 19, informează CNN. Pacienţii cu forme severe au plecat acasă după câteva zile de spitalizare.

Este vorba despre Remdesivir. Pacienţii cu COVID-19 care primesc Remdesivir şi-au revenit rapid, iar cei mai mulţi au mers acasă în câteva zile.

Pacienţii aleşi pentru studiul clinic au avut simptome respiratorii severe şi febră. După administrarea Remdesivir au fost capabili să părăsească spitalul după mai puţin de o săptămână de tratament, informează STAT News, citat de CNN.

„Cea mai bună veste este că majoritatea pacienţilor noştri au fost deja externaţi, ceea ce este grozav. Am pierdut doar doi pacienţi”, a spus dr. Kathleen Mullane, specialist în boli infecţioase la Universitatea din Chicago, care conduce studiul clinic.

Nu există o terapie aprobată pentru COVID-19, dar institutele naţionale de sănătate organizează teste pentru mai multe medicamente şi alte tratamente, printre care şi remdesivir.

Medicamentul, realizat de Gilead Sciences, a fost testat împotriva Ebola cu puţin succes, dar multiple studii la animale au arătat că medicamentul poate preveni şi trata coronavirusurile cum ar fi COVID-19, inclusiv SARS (sindromul respirator sever acut) şi MERS (Orientul Mijlociu Respirator) Sindromul).

În februarie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că Remdesivir a arătat potenţial împotriva COVID-19, potrivit Mediafax.

Studiile medicamentului sunt în curs de desfăşurare la zeci de alte centre clinice, de asemenea. Gilead sponsorizează testele medicamentului la 2.400 de pacienţi cu simptome severe de COVID-19 în 152 de site-uri de testare din întreaga lume. De asemenea, testează medicamentul la 1.600 de pacienţi cu simptome moderate la 169 de spitale şi clinici din întreaga lume.

Gilead a spus că aşteaptă rezultatele procesului până la sfârşitul lunii.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase