Home » Știință » Cercetătorii susțin că au recreat primele forme de viață de pe planeta noastră

Cercetătorii susțin că au recreat primele forme de viață de pe planeta noastră

Cercetătorii susțin că au recreat primele forme de viață de pe planeta noastră
Credit foto: Pixabay
Publicat: 19.06.2020

Cercetătorii explică faptul că au reușit să recreeze procesul biochimic care a dat naștere primelor forme de viață.

Înțelegerea modului în care viața a apărut pe planeta noastră, cum a avut loc trecerea de la compușii organici la viață biologică, reprezintă o întrebare la fel de importantă precum cea legată de existența vieții pe alte lumi.

Oamenii de știință de la Universitatea Duisburg-Essen, Germania susțin că au reușit să recreeze condițiile dure din scoarța Pământului din urmă cu 3,8 miliarde de ani despre care ei suspectează că ar fi dus la apariția vieții, notează Futurism.

Cercetătorii au creat structuri asemănătoare asemănătoare celulelor

În decursul a două săptămâni, oamenii de știință au reușit să creeze peste 1.500 de structuri asemănătoare membranelor celulare. De asemenea, aceștia sunt de părere că experimentele lor aruncă o nouă lumină asupra modului în care viața a apărut pe planeta noastră. Trebuie precizat că oricât de surprinzătoare sunt descoperirile din acest studiu ele trebuie să treacă de verificările realizate și de către alți cercetători.

Pe măsură ce au distrus și a creat respectivele structuri, cercetătorii au observat că anumite generații s-au dovedit a fi mai bine adaptate pentru a supraviețui condițiilor de mediu dure în care erau ținute. Oamenii de știință explică faptul că această capacitate de supraviețuire se datorează faptului că aceste membrane celulare au reușit să integreze în structura proprie o serie de biomolecule care să le ofere avantajul necesar supraviețuirii.

Chimistul Christian Meyer explică faptul că respectivele biomolecule au reușit să compenseze pentru condițiile de mediu și că acesta reprezintă chiar o strategie de supraviețuire.

De la o serie de structuri asemănătoare membranelor celulare până în punctul în care întreaga planetă este populată de forme de viață este un drum foarte lung, iar oamenii de știință sugerează că activitatea planetei este cea care a avut un aport semnificativ în această direcție.

Experimentele au fost descrise în cartea The First Cell: The Mystery Surrounding the Beginning of Life.

Citește și:

Oamenii de ştiinţă cred că au identificat indiciul lipsă în explicarea apariţiei vieţii pe Terra

Descoperire esenţială cu privire la apariţia vieţii. Poate schimba radical abordarea savanţilor

Factorul surprinzător care ar fi dus la apariţia vieţii

Originea vieţii pe Pământ, dezvăluită de noi experimente

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase