Home » Știință » Activitățile în aer liber ar putea fi periculoase din cauza temperaturilor care cresc

Activitățile în aer liber ar putea fi periculoase din cauza temperaturilor care cresc

Credit foto: Pixabay
Publicat: 23.07.2020

În viitor, temperaturile pe care le-am putea experimenta ar putea să ne pună sănătatea în pericol.

Încălzirea globală și creșterea temperaturilor pe care care aceste fenomen le aduce reprezintă un motiv de îngrijorare pentru oamenii de știință și mulți dintre noi. Rezultatele unui studiu recent sugerează faptul că în viitor activitățile în exterior vor duce la un nivel crescut de stres termic.

Oamenii de știință explică faptul că stresul termic cauzat de către creșterea temperaturilor se dovedește a fi extrem de periculos și că poate duce la o condiție medicală extrem de periculoasă care poate duce la blocarea funcțiilor diferitelor organe, notează Futurism.

Aerul condiționat, o soluție de moment

Un raport al Organizației Națiunilor Unite publicat recent indică faptul că folosirea aparatelor de aer condiționat ar putea, în cele din urmă, să înrăutățească situația.

Experții argumentează că emisiile de gaze cu efect de seră ale acestor aparate ar putea să înrăutățească situația. De asemenea, aceștia explică faptul că planurile de relansare economică post-pandemie ar putea să reprezinte o șansă de accelerare a producției de tehnologii cu emisii reduse sau chiar zero.

„Dacă ne ocupăm în mod greșit de creșterea temperaturilor în mod greșit, am putea ajunge să ne facem mai mult rău”, explică Gabrielle Dreyfus, cercetătoare a Institutului pentru Guvernanță și Dezvoltare sustenabilă.

În regiunile tropicale medicii se confruntă zilnic cu cazuri în care căldura excesivă reprezintă cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă pacienții.

Citește și:

Raport ONU. Temperaturile medii vor crește cu cel puțin un grad în următorii cinci ani

Un scenariu de coșmar. O creștere extremă a temperaturilor ar putea duce la dispariția a 60% dintre speciile de pește

Trei miliarde de oameni ar putea avea de înfruntat temperaturi ca în Sahara peste 50 de ani

Creşterea temperaturilor va afecta anual mai mult de 1,2 miliarde de oameni, până în 2100

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase