Home » Natură » Trei miliarde de oameni ar putea avea de înfruntat temperaturi ca în Sahara peste 50 de ani

Trei miliarde de oameni ar putea avea de înfruntat temperaturi ca în Sahara peste 50 de ani

Trei miliarde de oameni ar putea avea de înfruntat temperaturi ca în Sahara peste 50 de ani
Publicat: 09.05.2020
Creşterile temperaturilor vor duce la creşterea numărului de refugiaţi climatici.

Un studiu recent ne aduce veşti extrem de îngrijorătoare: în 50 de ani, creşterea temperaturilor va afecta în mod dramatic vieţile a peste trei miliarde de oameni. Această situaţie se dovedeşte extrem de nefastă, mai ales dacă luăm în calcul problemele legate de asigurarea hranei pentru aceste persoane ale căror terenuri agricole vor deveni inutile, notează Futurism.

Din fericire, dacă putem spune aşa, acesta este unul dintre cele mai negre scenarii, dar care pleacă de la realitatea pe care o trăim: acţiuni insuficiente legate de oprirea încălzirii globale şi creşterea continuă a emisiilor de dioxid de carbon la nivel global.

Studiul subliniază că pe fiecare continent locuit vor apărea o serie de regiuni ale căror condiţii vor fi extrem de aspre şi nu vor permite traiul uman, printre aceste regiuni se numără: Brazilia, Africa de Nord sau India. Această creştere a temperaturilor va duce la extinderea climatului temperat spre regiuni mai nordice: Rusia, Canada sau chiar Arctica.

Consecinţa directă a acestor transformări ale condiţiilor de mediu va fi reprezentată de către creşterea numărului de refugiaţi climatici, care vor fi nevoiţi să se îndrepte dintre regiunile apropiate de Ecuator spre nordul şi sudul planetei în căutarea unor regiuni mai puţin afectate. 

Citeşte şi:

Primele cinci cele mai calde veri din ultimii 500 de ani s-au înregistrat numai în ultimii 15 ani

În ultimii 60 de ani oceanele s-au încălzit de 15 ori mai repede ca în ultimii 10.000 de ani

Alertă! Ce se va întâmpla cu unele oceane ale planetei peste 10 ani

Temperatura medie a crescut cu 1,1 grade Celsius peste nivelul de dinaintea Revoluţiei Industriale

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase