Home » Știință » Călătoria prin găurile de vierme este posibilă, susțin astrofizicienii

Călătoria prin găurile de vierme este posibilă, susțin astrofizicienii

Publicat: 23.01.2021

Călătoria prin găurile de vierme este posibilă, susțin oamenii de știință. Acestea sunt punțile teoretice care leagă punctele îndepărtate în spațiu-timp. Au fost multă vreme un concept demn de tărâmul științifico-fantastic. În ultimii ani însă, au fost aduse în „realitatea” științifică.

În ultimii ani, oamenii de știință au făcut progrese semnificative în sensul înțelegerii acestor ipotetice tuneluri warp. Referindu-se la toate aceste cercetări, astrofizicianul Universității John Moores din Liverpool, Andreea Font, susține într-un nou eseu din The Conversation că pare din ce în ce mai probabil că oamenii reali ar putea călători într-o zi prin găurile de vierme.

Ce spun oamenii de știință despre călătoria prin găurile de vierme

Dacă are dreptate, asta ar putea însemna cândva că vom putea călători mai repede decât lumina – sau chiar în timp. Desigur, există o mulțime de riscuri în această situație. Asta mai ales pentru că cercetările existente despre găurile de vierme sunt, desigur, mai mult teoretice decât practice. De exemplu, Font subliniază că ar fi nevoie de ceva numit energie negativă pentru a întinde o gaură de vierme suficient de largă pentru ca o navă spațială să poată călători.

Dar tot specialistul adaugă și că au fost generate într-un laborator doar cantități minuscule de energie negativă. Deci, este teoretic posibil? Sigur! Dar este fezabil cu tehnologia actuală? Cu siguranță nu. Și cu tehnologia de mâine? Ei bine, asta rămâne de văzut. Dar recenta creștere a numărului cercetărilor în găurile de vierme sugerează că lucrurile care par imposibile în prezent pot să nu rămână întotdeauna așa, susține Font, conform Futurism.

Pe măsură ce mai mulți oameni de știință publică lucrări privind structurile cosmice exotice și posibilitatea de a călători prin ele, orice posibilitate devine tot mai aproape de realizare. „Găurile de vierme sunt încă în domeniul imaginației. Dar unii oameni de știință cred că în curând îi vom putea găsi și pe ei”, a adăugat omul de știință.

Vă invităm să citiți și:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase