Home » Știință » Plan ambițios pentru programul spațial sud-coreean. Președintele Moon Jae-in a anunțat că țara va trimite o sondă pe Lună

Plan ambițios pentru programul spațial sud-coreean. Președintele Moon Jae-in a anunțat că țara va trimite o sondă pe Lună

Plan ambițios pentru programul spațial sud-coreean. Președintele Moon Jae-in a anunțat că țara va trimite o sondă pe Lună
Sursa foto: The Office of President Moon Jae-in/ Twitter
Publicat: 30.03.2021

Moon Jae-in, președintele Coreei de Sud, a anunțat recent un plan ambițios. Țara va dezvolta și va lansa o rachetă capabilă să trimită o sondă de aterizare pe Lună până în 2030.

În timpul unui discurs la Centrul Spațial Naro din Goheung, Coreea de Sud, președintele Moon a dezvăluit planuri de dezvoltare a programului spațial sud-coreean astfel încât să ajungă pe suprafața singurului satelit natural al Pământului și să trimită o navă spațială pe asteroidul Apophis care este așteptat să treacă din nou pe lângă Terra în 2029.

„Până în 2030, ne vom îndeplini visul și vom aseleniza cu propriul nostru vehicul de lansare. Priceperea tehnologică, experiența și încrederea câștigată prin explorarea Lunii, primul pas în explorarea spațială, vor oferi o fundație solidă pentru dezvoltarea spațială”, a mai spus președintele sud-coreean.

„Un ecosistem industrial inovator care stimulează companiile spațiale globale precum SpaceX”

Președintele Moon mai speră să colaboreze cu industria aerospațială privată pentru ca țara să își atingă obiectivele. Președintele a numit SpaceX drept un posibil partener, adăugând că dorește să creeze „un ecosistem industrial inovator care stimulează companiile spațiale globale precum SpaceX”.

„Tehnologia deținută de institutele de cercetare finanțate de stat va fi transferată în sectorul privat”, a mai precizat președintele Moon.

Institutul Korea de Cercetare Aerospațială a fost desemnat agenția spațială a Coreei de Sud în 1989, însă a finalizat misiuni spațiale relativ minore, precum lansări de sateliți și dezvoltarea navelor spațiale sau vehiculelor de lansare.

Încă o oportunitate de a elucida misterele Sistemului Solar

Astfel, discursul președintelui Moon indică un pas major pentru programul spațial al țării și survine la doar o lună după ce Guvernul Coreei de Sud a promis să investească peste jumătate de miliard de dolari în proiectele spațiale în 2021, potrivit Futurism.

Dacă sud-coreeni vor ajunge pe Lună, aceasta va fi o etapă uriașă în istoria programului spațial al țării. Totodată, reușita lor va însemna încă o oportunitate de a elucida misterele Sistemului Solar.

Vă mai recomandăm să citiți și:

NASA a testat din nou racheta SLS care va readuce oamenii pe Lună. Cum s-a sfârșit totul

De ce oamenii de știință vor să construiască un „Seif al Apocalipsei” pe Lună

Rusia și China vor crea o stație de cercetare pe Lună

Un miliardar japonez caută opt persoane să i se alăture într-o călătorie pe Lună

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase