Home » Știință » Oamenii de știință sunt alarmați de hibrizi parțial umani și parțial maimuțe crescuți în laborator

Oamenii de știință sunt alarmați de hibrizi parțial umani și parțial maimuțe crescuți în laborator

Oamenii de știință sunt alarmați de hibrizi parțial umani și parțial maimuțe crescuți în laborator
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 29.04.2021

La începutul lunii aprilie, oamenii de știință au anunțat că au creat cu succes hibrizi parțial umani și parțial maimuțe după ce au injectat celule stem uman în embrioni de macaci care aveau vârsta de șase zile.

În mod șocant, experimentul a avut mai mult succes în comparație cu alte încercări de a crea hibrizi, numiți și himere, potrivit studiului publicat în jurnalul Cell.

În afară de beneficiile abstracte ale descoperirii științifice, crearea himerelor ar putea permite noi avansuri medicale precum creșterea de organe umane viabile pentru transplanturi la alte specii. Însă, bioeticienii sunt îngrijorați de astfel de cercetări.

„Un pas remarcabil a fost făcut în domeniul științei, însă ridică mari semne de întrebare”

„Au existat multe descoperiri importante în acest experiment. Un pas remarcabil a fost făcut în domeniul științei, însă ridică mari semne de întrebare. Trebuie să aflăm care este calea adecvată prin care putem face progrese într-un mod responsabil”, a explicat Nita Farahany, bioetician la Universitatea Duke din SUA.

Totuși, oamenii de știință din spatele himerelor nu creează de fapt noi organisme. Embrionii supraviețuiesc doar timp de 19 zile și echipa de cercetători nu are în plan împerecherea creaturilor vii, potrivit Futurism.

Studiul a dezvăluit noi probleme cu tehnologia hibridă

Aceasta este o constrângere crucială din punct de vedere al eticii și siguranței, având în vedere că majoritatea aspectelor promițătoare ale cercetărilor pe hibrizi sunt reprezentate de perspectivele privind cercetarea biomedicală și creșterea organelor care pot fi recoltate.

Însă, studiul a dezvăluit noi probleme cu tehnologia hibridă care arată că încă nu este pregătită pentru utilizarea la scară largă. Spre exemplu, oamenii de știință nu pot controla în ce tip de celule ajung să se dezvolte celulele stem umane. Așadar, cel puțin deocamdată, cercetătorii nu pot crește și recolta organe.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Urșii hibrizi „pizzly”, tot mai răspândiți în Arctica din cauza schimbărilor climatice

O rețea neurală a creat o sumedenie de mutanți. Animalele arată ca niște hibrizi înspăimântători

Primii hibrizi porc-maimuţă au fost creaţi în China

Primii hibrizi ai oamenilor moderni au apărut în urmă cu 700.000 de ani

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase