Home » D:News » Benjamin Netanyahu a refuzat oprirea bombardamentelor asupra Fâşiei Gaza

Benjamin Netanyahu a refuzat oprirea bombardamentelor asupra Fâşiei Gaza

Benjamin Netanyahu a refuzat oprirea bombardamentelor asupra Fâşiei Gaza
Credit foto: Abaca Press / AA/ABACA / Hepta
Publicat: 20.05.2021

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că armata israeliană va continua operaţiunile în Fâşia Gaza până la atingerea obiectivelor, deşi, conform unor surse, Guvernul israelian analizează o propunere de armistiţiu.

„Nu facem nicio pauză. Urmărim îndeplinirea obiectivelor operaţiunii”, a afirmat Benjamin Netanyahu, conform cotidianului Times of Israel.

Totuşi, surse citate de Agenţia France-Presse afirmă că Guvernul israelian analizează termenii unei propuneri de armistiţiu, subliniind însă că operaţiunile militare vor mai continua „câteva zile”.

Armata israeliană a continuat, miercuri, bombardamentele asupra Fâşiei Gaza, fiind vizate din nou numeroase obiective islamiste, inclusiv reţeaua de tuneluri utilizată de combatanţii organizaţiilor Hamas şi Jihadul Islamic.

Militanţii islamişti au continuat să lanseze rachete spre Israel, fiind vizate inclusiv baze militare din zonele Hatzor, Hatzerim, Nevatim, Tel Nof, Palmachim şi Ramon.

De la începerea confruntărilor militare, pe 10 mai, peste 3.750 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel, unde bilanţul este de cel puţin 12 morţi şi peste 500 de răniţi. În Fâşia Gaza, bilanţul bombardamentelor israeliene este de cel puţin 219 morţi şi peste 1.550 de răniţi.

Israelul a atacat poziţii islamiste din Liban

Armata israeliană a atacat, miercuri după-amiază, poziţii islamiste din sudul Libanului, ca reacţie la un atac cu rachete lansat de pe teritoriul libanez în contextul conflictului dintre Israel şi grupurile militante palestiniene din Fâşia Gaza.

Armata israeliană a anunţat că patru rachete au fost lansate din sudul Libanului spre nordul Israelului.

Sirenele antiaeriene au fost activate în nord-vestul Israelului, în oraşul Haifa şi în localităţile învecinate Acra, Shfaram şi Krayot.

O rachetă a fost interceptată de sistemul antibalistic Domul de Fier (Iron Dome), alta a căzut pe un câmp, iar alte două au ajuns în Marea Mediterană, potrivit unor surse citate de cotidianul Times of Israel.

Nu au fost raportate victime directe ale atacului, dar două persoane s-au rănit uşor în timp ce fugeau spre adăposturi antiaeriene, a comunicat Serviciul medical israelian Magen David Adom.

În replică, armata israeliană a anunţat că a atacat cu tunuri de artilerie „numeroase poziţii de pe teritoriul Libanului”.

Potrivit postului Channel 12, citat de Mediafax, atacurile israeliene au vizat zone din apropierea satului libanez Seddiqine.

În ultimele zece zile, în contextul conflictului dintre Israel şi grupuri islamiste palestiniene din Fâşia Gaza, din sudul Libanului au mai fost lansate rachete de încă două ori, iar o dată din sudul Siriei.

În sudul Libanului este activă organizaţia islamistă şiită Hezbollah, dar serviciile de informaţii israeliene cred că atacurile cu rachete sunt lansate de militanţi palestinieni aflaţi în tabere de refugiaţi din Liban.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase