Home » Știință » Cercetătorii din Japonia au creat friptură Wagyu în laborator. Care sunt avantajele cărnii artificiale

Cercetătorii din Japonia au creat friptură Wagyu în laborator. Care sunt avantajele cărnii artificiale

Cercetătorii din Japonia au creat friptură Wagyu în laborator. Care sunt avantajele cărnii artificiale
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30.08.2021

Oamenii de știință de la Universitatea Osaka din Japonia au reușit să printeze în laborator friptură despre care spun că este foarte similară cu produsele făcute din faimoasele rase de vite Wagyu, aceasta fiind o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul pentru o delicatesă atât de cunoscută.

Cercetătorii au colectat două tipuri de celule stem de la vaci Wagyu, le-au incubat, iar apoi le-au convertit în celule musculare, adipoase și sangvine. Studiul acestora a fost publicat recent în jurnalul Nature Communications.

Produsul final este tridimensional, cu o dimensiune de 5 pe 10 milimetri, având un conținut de grăsime ridicat și aspectul marmorat cunoscut al cărnii Wagyu.

„Va fi posibil să facem mici ajustări la conținutul de grăsime și mușchi”

„Folosind structura histologică a cărnii Wagyu ca punct de referință, noi am dezvoltat o metodă de printare 3D care poate produce structuri complexe personalizate, precum fibre musculare, grăsime și vase de sânge”, a explicat Dong-Hee Kang, autor principal al studiului.

Oamenii de știință au mai precizat că procesul ar putea fi utilizat și la crearea bucăților complet personalizate de friptură Wagyu, un vis pentru orice iubitor de carne care și-ar dori să încerce vită crescută în laborator.

„Prin îmbunătățirea acestei tehnologii, va fi posibil să reproducem structuri de carne complexe și să facem mici ajustări la conținutul de grăsime și mușchi”, a declarat Michiya Matsusaki, unul dintre autorii studiului, citat de Futurism.

Care sunt avantajele cărnii crescute în laborator?

Industria cărnii crescută în laborator începe să se transforme într-o afacere complet comercială, odată cu inaugurarea primei fabrici de carne crescută în laborator. Aceasta a fost deschisă în luna iunie în Israel.

De fapt, cercetătorii de la Universitatea Osaka nu sunt singurii care își doresc să dezvolte vită Wagyu. Orbillion Bio, un start-up din Silicon Valley, a făcut demonstrații recent cu cărnuri exotice, inclusiv Wagyu și elan.

Avantajele cărnii crescute în laborator sunt numeroase. În primul rând, animalele nu mai sunt tratate cu cruzime și mediul înconjurător este mai protejat. De asemenea, clienții se pot aștepta la carne perfectă care se potrivește în totalitate cu preferințele lor.

Vă mai recomandăm să citiți și:

„Fripturi” vegetale printate 3D. O companie din Spania vrea să cucerească piața alternativelor la carne

Bill Gates este de părere că toate țările bogate ar trebui să treacă la carnea 100% artificială

Oamenii au fost prădători alfa și mari consumatori de carne timp de 2 milioane de ani

Românii, mari consumatori de carne procesată. Cât de periculoasă este pentru sănătate

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase