Home » Știință » Cosmonauții ruși au descoperit noi fisuri într-unul dintre modulele ISS

Cosmonauții ruși au descoperit noi fisuri într-unul dintre modulele ISS

Cosmonauții ruși au descoperit noi fisuri într-unul dintre modulele ISS
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 30.08.2021

Cosmonauții ruși au descoperit noi fisuri, care s-ar putea mări, într-un segment al Stației Spațiale Internaționale (ISS), a declarat luni fostul cosmonaut şi constructor de nave spaţiale Vladimir Soloviov.

„Au fost descoperite fisuri superficiale în unele locuri pe modulul Zarya”, a declarat el pentru agenția de presă RIA Novosti.

„Această situație este rea și sugerează că fisurile vor începe să se răspândească în timp”, a mai spus Vladimir Soloviov, constructor şef la corporaţia Energia, fabricant de rachete şi de nave spaţiale, potrivit Reuters.

Acesta nu a precizat dacă fisurile au provocat scurgeri de aer.

Anterior, constructorul de nave spaţiale a afirmat că o mare parte dintre echipamentele Stației Spațiale Internaționale încep să îmbătrânească și a avertizat că ar putea exista o „avalanșă” de echipamente stricate după anul 2025.

Mai multe incidente pe ISS, inclusiv apariția unor fisuri

ISS a suferit mai multe incidente recente. Luna trecută, oficiali ruși au declarat că o eroare a software-ului și o posibilă scăpare a supervizării umane sunt de vină pentru că Stația Spațială nu a putut fi controlată pentru anumite momente.

Propulsoarele modului de cercetare rus Nauka s-au reaprins din greșeală la câteva ore după ce a andocat, provocând ca întregul avanpost orbital să iasă din poziția normală de zbor, în timp ce la bord se aflau șapte membri ai echipajului.

Tot luna trecută, agenția spațială rusească Roscosmos a raportat o scădere a presiunii în modulul Zvezda, unde se află dormitoarele membrilor echipajului de pe ISS, care a fost cauzată de o scurgere de aer.

Recent, un oficial un membru anonim „de rang înalt” al agenției spațiale a Rusiei a acuzat-o pe astronauta americană Serena Auñon-Chancellor că ar fi făcut în mod deliberat fisuri la vehiculul Soyuz MS-09 al ISS. Incidentul ar fi avut loc în 2018, însă NASA a negat acuzațiile.

Roscosmos a declarat că va rămâne pe Stația Spațială Internațională până în 2024 și că este deschisă să-și extindă participarea și după această dată.

Vă recomandăm să citiți și:

Scandalul fisurii de pe Staţia Spaţială Internaţională creşte. Roscosmos infirmă posibilitatea unui defect de fabricaţie

Cosmonauții ruși au găurit pereții Stației Spațiale Internaționale. Ce s-a întâmplat de fapt

Roscosmos ştie care a fost cauza găurii din Staţia Spaţială Internaţională identificată anul trecut

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase