Home » Știință » Picături pentru ochi care ar putea înlocui ochelarii de citit, aprobate de FDA

Picături pentru ochi care ar putea înlocui ochelarii de citit, aprobate de FDA

Picături pentru ochi care ar putea înlocui ochelarii de citit, aprobate de FDA
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.12.2021

Picături pentru ochi care ar putea înlocui ochelarii de citit pentru milioane de oameni au fost aprobate de Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) în octombrie, iar tratamentul a ajuns recent pe piață.

Picăturile, numite pilocarpine și comercializate sub denumirea Vuity de compania farmaceutică Allergan, ar putea fi un ajutor imens pentru aproximativ 128 de milioane de americani care suferă de prezbitism. Potrivit companiei, o singură picătură în fiecare ochi poate îmbunătăți vederea obiectelor din apropiere timp de șase până la 10 ore.

Picăturile funcționează prin faptul că folosesc abilitatea existentă a ochilor de a reduce dimensiunea pupilelor.

Picăturile nu sunt ieftine, dar nici exagerat de scumpe

„Reducerea dimensiunii pupilei extinde profunzimea câmpului, iar asta permite utilizatorului să se concentreze în mod natural la diferite distanțe”, a explicat George Waring, investigator principal al unui studiu clinic pentru medicament care a implicat 750 de participanți.

Picăturile nu sunt ieftine, dar nici exagerat de scumpe, ajungând la 80 de dolari pentru un tratament de 30 de zile.

Cu toate acestea, medicamentul nu este unul miraculos. Efectele adverse pot include dureri de cap și iritații ale ochilor. Compania a mai avertizat că picăturile nu ar trebui folosite de persoane care conduc pe timp de noapte.

„Cu siguranță poate schimba vieți. Nu am mai avut nevoie de ochelarii de citit atât de des”

Picăturile de ochi sunt cele mai eficiente pentru oamenii de vârstă mijlocie, iar cei cu vârste peste 65 de ani nu vor simți vreun efect. Probabil că cel mai mare avantaj al picăturilor pentru ochi este că milioane de oameni nu vor mai avea nevoie de ochelari de citit, potrivit Futurism.

„Cu siguranță poate schimba vieți. Nu am mai avut nevoie de ochelarii de citit atât de des, în special pentru computer, acolo unde aveam nevoie de ochelari mereu”, a spus unul dintre participanții la studiul clinic.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O folie extrem de subțire ar putea să transforme ochelarii obișnuiți în ochelari cu vedere nocturnă

Armata Statelor Unite a dezvoltat ochelari cu realitate augmentată pentru câini

Un medicament pentru slăbit „revoluționar”, aprobat de FDA. Cât ar putea costa?

FDA tocmai a aprobat primul medicament pentru Alzheimer din ultimele două decenii

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase