Home » Știință » NASA urmărește doi exploratori prin Antarctica pentru a pregăti oamenii pentru Marte

NASA urmărește doi exploratori prin Antarctica pentru a pregăti oamenii pentru Marte

NASA urmărește doi exploratori prin Antarctica pentru a pregăti oamenii pentru Marte
Foto: Robert Haverly/ Unsplash
Publicat: 16.12.2021

NASA urmărește doi exploratori într-o călătorie de 3.650 de kilometri prin Antarctica pentru a putea pregăti oamenii pentru Marte.

Exploratorii britanici Justin Packshaw și Jamie Facer Childs se află în cea de-a 32-a zi a unei călătorii de 80 de zile pe cel mai sudic continent, ca parte a misiunii Chasing the Light, o expediție obositoare care ar putea oferi agențiilor spațiale o mai bună înțelegere a impactului psihologic și fizic al alte lumi asupra corpului și minții umane, dezvăluie Live Science.

Bărbații înfruntă temperaturi sub limita înghețului și vânturi catabatice până la maximul înregistrat de 320 km/h în timp ce traversează continentul; mai întâi când parcurg drumul de 2.159 de kilometri din portul Novolazarevskaya până la Polul Sud geografic și, mai târziu, în timp ce parcurg restul de 1.490 de kilometri,  trecând de Hercules Inlet și până la Union Glacier Camp, singura unitate ocupată din Antarctica.

Condițiile extreme de pe Terra sunt folosite pentru a pregăti oamenii pentru Marte

„Ca și condițiile extreme găsite pe planetele din sistemul nostru solar, Antarctica are un mediu [dur] care este util pentru o serie de cercetări umane și biologice”, potrivit site-ului web al misiunii Chasing the Light.

„Misiunea lui Justin și Jamie va permite oamenilor de știință să observe o poveste științifică rară a adaptabilității umane, care va contribui în cele din urmă la… explorarea spațială centrată pe om”, se mai menționează pe site.

NASA, Agenția Spațială Europeană (ESA) și Universitatea Stanford colectează date de pe dispozitive inteligente portabile, în timp ce bărbații merg și schiază spre sud. În afara zmeielor ​​care folosesc vânturile favorabile pentru a îi trage, bărbații fac călătoria fără nicio asistență mecanică.

Ei cară, de asemenea, două sănii de 200 de kilograme care conțin nu numai mâncarea și echipamentul, ci și mostrele de sânge, salivă, urină și fecale prelevate de-a lungul drumului.

Unul dintre testele desfășurate este de aproximare vizuală a distanței

NASA testează, de asemenea, capacitatea exploratorilor de a estima vizual distanța, care poate fi adesea nesigură atunci când oamenii sunt plasați într-un mediu străin. Un exemplu celebru vine din misiunea Apollo 14 din 1971.

În timp ce se plimbau pe Lună, colectând mostre de rocă, astronauții Alan Shepard și Edgar Mitchell au hotărât să viziteze un crater îndepărtat, dar au decis să se întoarcă după ce au estimat că se afla la mai mult de 1,6 kilometri distanță. De fapt, cei doi se aflau la doar 15,24 metri de marginea craterului.

Bărbații au fost, de asemenea, însărcinați să obțină date cheie de mediu, inclusiv nivelul gheții, radiația și viteza vântului.

„Acest continent cere respect și, de asemenea, flexibilitate”

Deoarece sateliții nu orbitează direct deasupra Polului Sud, măsurătorile pe care le fac cei doi vor completa un „gol de date din satelit” și ar putea oferi informații importante asupra schimbărilor climatice, potrivit misiunii Chasing the Light.

Călătoria celor doi trebuia inițial să fie mai lungă, cu o etapă suplimentară a călătoriei care trecea pe la „Polul inaccesibilității” din Antarctica, cea mai greu de atins parte a continentului. Traseul a trebuit însă scurtat după ce vântul și zăpada i-au împiedicat pe exploratori să călătorească în zilele cheie.

„Acest continent cere respect și, de asemenea, flexibilitate, deoarece poți fi sigur că nimic nu va merge conform planului și poți doar să speri că te poți adapta în consecință și să iei acea decizie la momentul potrivit. Și exact asta facem noi acum, luând această decizie”, a scris Packshaw în a 27-a zi de jurnal.

Vă recomandăm să citiți și:

China construiește machete de nave americane în deșert. Imaginile surprinse prin satelit

Un avion Air India a rămas blocat sub un pod pe o autostradă

În urmă cu 18 ani europenii începeau explorarea Planetei Roşii

Cea mai mare dronă din lume, concepută pentru lansarea de sateliți, a fost dezvăluită

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase