Home » Știință » Cum arată drona silențioasă cu propulsie ionică?

Cum arată drona silențioasă cu propulsie ionică?

Foto: Undefined Technologies
Publicat: 06.05.2022

Imaginați-vă drona silențioasă și în întregime electrică, care este astfel prietenoasă cu mediul în mai multe moduri. De curând, aceasta a devenit realitate.

Aceasta se poate aventura oriunde, practic nedetectabilă, și poate fi folosită pentru o varietate de aplicații, de la căutare și salvare până la operațiuni militare, scrie Interesting Engineering. În plus, drona are propulsie ionică.

În aprilie, un startup tehnologic din Florida numit Undefined Technologies a dezvăluit drona silențioasă numită Silent Ventus, care are propulsie ionică, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Drona silențioasă pentru un mediu urban mai sustenabil

„Silent Ventus este un exemplu viu al intenției noastre de a crea un mediu urban sustenabil, progresiv și mai puțin zgomotos. Designul ne aduce mai aproape de produsul nostru final și ne permite să prezentăm utilizarea dublă a tehnologiei noastre”, a declarat Tomas Pribanic, fondator și CEO al Undefined Technologies.

Vehiculul-concept folosește o tehnologie proprie pentru a activa pe deplin norul de ioni din jurul aparatului. Acest lucru îi permite dronei să genereze niveluri ridicate de împingere ionică în aerul atmosferic și să zboare aproape în tăcere, potrivit unui comunicat de presă transmis de Undefined Technologies.

Un pas înainte pentru toate dronele complet electrice

Dezvoltarea dronei este în curs de desfășurare de ceva vreme. În decembrie 2021, drona a încheiat o etapă majoră. A efectuat o misiune de zbor de 2 minute și 30 de secunde, în care au fost testate performanța, dinamica zborului, rezistența și nivelurile de zgomot.

Inginerii care au condus testele au raportat că timpul de zbor al navei s-a extins de 5 ori față de versiunea anterioară și a generat niveluri de zgomot de mai puțin de 85 de decibeli (dB). Pribanic a spus la acea vreme că drona era cu un pas mai aproape de piață.

Potrivit site-ului Undefined Technologies, drona de astăzi „folosește principii inovatoare ale fizicii pentru a genera niveluri de zgomot sub 70 dB”. Acest lucru o fac ideală pentru utilizare în toată SUA, unde nivelurile de zgomot acceptabile pentru zonele rezidențiale, industriale și comerciale variază de la 50 la 70 dB.

În comparație, majoritatea dronelor produc zgomote cuprinse între 85 și 96 dB. Doar timpul ne va spune dacă noile drone „tăcute” vor inaugura o nouă eră a dronelor silențioase care nu afectează mediul înconjurător, muncind în liniște.

Vă recomandăm să citiți și:

O femeie cu piciorul amputat a doborât recordul mondial la maratoane consecutive

Digital Crusade, primul festival dedicat Esports-ului din România va avea loc la Oradea

Imagini virale din Shanghai. Un bărbat a fost declarat mort din greșeală și dus la morgă într-un sac

O minge de foc de 10 ori mai luminoasă decât Luna a trecut pe deasupra unui stat american

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase