Home » Știință » Farmaciştii au un risc de sinucidere mai mare decât restul lumii. De ce se întâmplă asta?

Farmaciştii au un risc de sinucidere mai mare decât restul lumii. De ce se întâmplă asta?

Publicat: 21.05.2022

Pandemia a adus în atenție sănătatea mintală și epuizarea în profesiile din domeniul sănătății, dar cercetările emergente dezvăluie că aceste probleme afectează lucrătorii din domeniul sănătății de ani de zile, prezentând un risc de sinucidere deosebit de ridicat în rândul medicilor și asistentelor.

Dar până acum se știau mai puține lucruri despre sănătatea mintală a farmaciștilor.

În primul studiu care a raportat ratele de sinucidere a farmaciștilor din Statele Unite, cercetătorii de la Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences, de la University of California și UC San Diego School of Medicine, au descoperit că ratele de sinucidere sunt mai mari în rândul farmaciștilor în comparație cu populația generală, cu o proporție aproximativă de 20 de sinucideri la 100.000 de farmaciști față de 12 la 100.000 în populația generală.

Rezultatele studiului au fost publicate pe 13 mai 2022 în Journal of the American Pharmacists Association.

Acest risc de sinucidere ar putea să crească

Numerele se bazează pe date din 2003 până în 2018, scrie Medical Xpress, și au fost colectate de către Centers for Disease Control and Prevention (CDC) din SUA în cadrul National Violent Death Reporting System.

Autorii studiului se așteaptă ca acest risc de sinucidere să crească în anii următori din cauza factorilor de stres suplimentari ai pandemiei și evaluează în prezent date mai recente.

„Dacă am învățat ceva din pandemie, este că există un punct limită pentru profesioniștii din domeniul sănătății”, a spus autorul Kelly C. Lee, profesor de farmacie clinică la UC San Diego Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences.

Cum aleg farmaciștii să își încheie viața

Studiul a identificat cele mai comune mijloace de sinucidere la această populație, 49,8% dintre cazuri implicând arme de foc, 29,4% implicând otrăvire și 13% implicând sufocare. Folosirea armelor de foc a fost similară la farmaciști și la populația generală, dar otrăvirea prin benzodiazepine, antidepresive și opioide a fost mai frecventă în rândul farmaciștilor.

Datele oferă, de asemenea, o perspectivă asupra factorilor care contribuie la acest risc, inclusiv antecedente de boli mintale și o prevalență ridicată a problemelor de muncă. Problemele de muncă sunt cea mai comună caracteristică a sinuciderilor în profesiile din domeniul sănătății.

Pentru farmaciști, Lee a spus că problemele de muncă reflectă schimbări semnificative în industrie în ultimii ani, mai mulți farmaciști fiind angajați de spitale și de marile lanțuri de comercianți cu amănuntul decât de către farmaciile mici, private, mai frecvente în trecut.

Tot mai multe responsabilități

Responsabilitățile unui farmacist au crescut, de asemenea, considerabil, având acum volume mai mari de produse farmaceutice de eliberat și cereri tot mai mari de administrare a vaccinurilor și a altor servicii de îngrijire a sănătății.

„Farmaciștii au acum mult mai multe responsabilități, dar ceilalți se așteaptă ca ei să le facă cu aceleași resurse pe care le aveau acum 20 de ani”, a spus Lee.

„Și cu o monitorizare strictă din partea consiliilor de reglementare de stat și federale, se așteaptă ca farmaciștii să performeze cu o acuratețe perfectă într-un mediu cu ritm rapid. Este dificil pentru orice om să țină pasul cu această presiune”, spune ea.

Un risc de sinucidere crescut ne-ar putea lăsa fără farmaciști

Cercetările viitoare vor evalua în continuare ce probleme de muncă au cel mai mare impact și modul în care domeniul ar putea răspunde mai bine. Între timp, Lee i-a sfătuit pe farmaciști să încurajeze comportamentele de căutare de ajutor printre colegi.

„Sănătatea mintală este încă foarte stigmatizată și, adesea, chiar mai mult în rândul profesioniștilor din domeniul sănătății”, a spus Lee.

„Există așteptarea de a părea puternici, capabili și de încredere în rolurile noastre, încât cu greu putem recunoaște orice vulnerabilități. Este timpul să aruncăm o privire la ceea ce ne fac locurile de muncă și cum ne putem sprijini reciproc mai bine, altfel am putea pierde cei mai buni farmaciști”, a încheiat ea.

Vă recomandăm să citiți și:

Editarea codului genetic uman ar putea preveni atacurile de cord

Schimbările din creierul astronauților persistă luni întregi după întoarcerea pe Pământ

Diagnosticarea medicală la domiciliu ar putea fi făcută cu un cip alimentat de smartphone

Celulele cerebrale care mor în cadrul bolii Parkinson au fost identificate

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase